Gepa Roc 121 Aşırı Akım Rölesine Tekrar Kapama Rölesi Bağlamak

Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
211
Puanları
1
Sayın arkadaşlar sistemimizde Gepanın tekrar kapamasız roc 121 aşırı akım rölesi var biz bu sisteme 1 adet tekrar kapama rölesi bağlamak isitiyoruz nasıl yapacağımız konusunda teknik bilgi desteğine ihtiyacımız var bu konuda gerçekten bilgisi olan bağlamış üstü örtülü cevap vermeyecek bir arkadaş bize bu konuda yardımcı olursa seviniriz saygılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
En kötü ihtimalle diğer rölenin bağlantısına bakarak yapabilirsin.

Diğer röleye bakarakdamı bağlantı yapma şansın yok.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
buraya resmini koyup anlatmak isterdim ama kusura bakma resim koyamadım nasıl resim koyulacağınıda bilmiyorum şu linke tıklayıp inceleyebilirsen sevinirim ama bağlantı olarak çalısma prensibini anlatayım sana tekrar kapama rölesine kesicinin açık mı kapa lımı pozisyonları gelecek ve daha sonra kesici manuel mi elle mi açıkldı diye pozisyon gelecek ve devrede koruma rölesi herhangi bir arızadan dolayı kesiciye açma verirse bu sefer bu açma sinyali tekrar kapamaya gelecek ki tekrar kapamada kesici manuel mi açıldı yoksa koruma rölesyilemi açıldı diye çalısmaya baslayacak koruma rölesinden açma diye algılarsa tekrara kapama sayıcı 2 ye ayarlıysa kesciden açık pozisyon aldıysa tekrar kapama ayarlanan süre sonunda tekrar kesicinin kapama bobinini enerjilendiriir ve kesici kapanır. inşallah yardımcı olabilmişimdir.
 

Ekli dosyalar

  • TKR_12_TR.pdf
    25.5 KB · Görüntüleme: 27
git bi tane ROC 200 al hiç uğraşma
 
roc 121 de dijital giriş olmadığından tekrar kapama rölesi bağlamadan yapamazsın arkadaşın dediği gibi roc 200 ile sorunu çözersin eğer roc 200 takarsan tekrar kapamalı şemasını verebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst