gepa kael karşılaştırması

Evet arkadaşlar, yazılan mesajlar daha anlamlı ve daha gerçekçi olmaya başladı. Anlaşılan o'ki röle ile ilgili tercihler, kulanıcıya göre ve kullanıldığı yere göre değişiyor. Bir örnek vermek gerekirse ; siemens prophi süper bir röle olabilir ve dengeli yük çekilen bir konkasör tesisinde veya bir demir çelik fabrikasında iyi netice alabilirsiniz ama fazlar arası güç dengesizliğin çok olduğu bir akaryakıt istasyonunda veya bir okulda netice almanız mümkün değildir, çünkü tek faz akım trafoludur. Daha öncede söylediğimiz gibi her rölenin kendine has farklı özellikleri vardır. Bu özellik farklılıkları bir diğerine göre avantaj veya dezavantaj olabilir. Semih beyin yazdığı gibi her röle kendi katagorisinde değerlendirilmeli ve kıyaslanmalıdır. İsterlerse yerli üreticiler ülkemiz koşullarına uygun güzel röleler yapabiliyor ve tüketicinin beğenisine sunuyorlar. Onlardan beklediğimiz kaliteden ödün vermeden daha iyi röleler üretmeleri. Herkese başarılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aslında sistemi iyi kurduktan sonra ve role ayarlarını tam yaptıktan sonra roleye fazla bir iş düşmüyor önemli olan sistemi iyi analiz edip fazlar arasındaki ihtiyaca göre sistemi kurmak rolede bu işin kuklası
 
Genelde reaktif sorunları 100 KVA ve altındaki trafolarda yoğun şekilde olmaktadır. bunları küçük işletmeler ve çiftlikler kullanmaktadırlar. Kompanzasyona kesin çözüm diye daha önce ( https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/75765-kompanzasyon-cozum.html ) Burada bir çözüm yazmıştım.
Bugünlerde trafolarda sorumlu mühendis uygulamasında bu tip uygulama olan yerlerden istenmediklerini gördüm. Tek bir fark oluşmuş oda faturalara 40 TL trafo kayıbı üçreti uygulamışlar.
Sayaç aktif olduğu için ne reaktif nede kapasitif derdin var şimdide mühendislik hizmet bedelide yok. Küçük bir masrafla sayacı aktif sisteme döndürmek yetiyor. Reaktif rölede de senin röle şunu yapar benim röle bunu yapar konusu nada gerek yok gibi.
 
Reaktif röle satışları durmuştu ama okullara kompanzasyon zorunluluğu geldiği için inşallah bugünlerde bir çanlılık başlayacak gibi
 
RGKR' ler arasında KAEL'in iyi bir marka olduğunu söyleyebilrim özelilkle son dönemde piyasaya sürdüğü ürünlerin Türkçe yazılıma sahip olması önemli bir avantaj olduğunu söyleyebilrim.
 
daha 2 gün önce devraldığımız işletmede 3 adet trafo ve 3 adet komp. panosu vardı.gepa röleleri görür görmez çalışıyor mu çalışmıyor mu diye test bile etmeden çıkarıp kael taktım. herşey mükemmel gidiyordu fakat rölenin birisi patladı :D hemde röle üzerindeki değerleri okurken suratıma patladı. çok çükür sorun yok kimsede :)

2 senedir gördüğüm tek kusur 2 gün önce kael rölenin patlaması oldu.
 
Acaba taktığınız kael roleleri başka firma devir alınca sökecekmi ?
veya şöyle bir soru bu kişilere göremi yoksa tekniğe göremi galiba piyasa baskın olan kişilere göre (Acı bir durum)
 
Acaba taktığınız kael roleleri başka firma devir alınca sökecekmi ?
veya şöyle bir soru bu kişilere göremi yoksa tekniğe göremi galiba piyasa baskın olan kişilere göre (Acı bir durum)

verime göre
geniş ve anlaşılır menüsüne göre
adı üstünde.. "tercihen".
 
Aslında tartışmaya gerek yok.Bütün firmaların internet sitesinden broşürlerini indirin.Teknik özelliklerini kıyaslayın.Zaten sorunun cevabı kendiliğinden çıkacaktır.Şimdiki reaktif güç kontrol rölelerinin perfomans farkı pek yok,sıkıntı yaşadığınızda ve aradığınızda hangi marka ilgileniyor ve sıkıntınızı gideriyor en iyi marka odur bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst