Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Şefim size nasıl ulaşabiliriz?
pm olarak telefon numaranızı gönderebilir misiniz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın ŞEF (Mehmet Bey) inşallah konunuza devam ediyorsunuzdur. Projenizin son olarak ne durumda olduğunu sormak istiyorum, Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.
 
Sayın ŞEF (Mehmet Bey) inşallah konunuza devam ediyorsunuzdur. Projenizin son olarak ne durumda olduğunu sormak istiyorum, Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.
Sayın miskiab.
Çalışmalarım devam ediyor. Artık profesyonel anlamda imal edip, ihtiyacı olanlara kuruyorum.Türbinin herşeyini kendim yapıyorum. Alternatör dahil herşey tamamen tarafımdan yapılmaktadır. Haliyle aküleri, invertörü ve şarj kontrol ünitesini satın alıyorum.
Şimdiye kadar İstanbulun kuzeyinde rüzgarı bol olan bir bölgede toplam 4 adet 500 w.lık türbin kurdum. 3 adet sipariş geldi ama evimin tamiratını bitirmek için almadım.

Merakımı hoş görün, adımı nerden biliyorsunuz ? Bildiğim kadarıyla profil bilgilerinde adım yazılı değil. Daha önce başka bir yerde tanıştıkmı sizinle ?
 
Mehmet Bey, ŞEF olarak namınız büyüdü Türkiyemizin sanalında epey iyi gidiyorsunuz ve sizin de artık ustası olduğunuz bu R.S. konusunda araştırma yapınca direkt size ulaşılabiliniyor. :) başka bir fumda da yazılarınızı, yorumlarınızı ilgi ile takip etmiştim, isminiz sanırım oralarda geçmişti. ŞEF diyorum artık, hem de büyük ŞEF, nickiniz ve yaptığınız iş gayet uyumlu olmuş.

ŞEF Usta, daha sadece işin okuma merak giderme kısmında olan biri olarak birkaç sorum olacak.

-Bahse konu olan R.S. tipi hangisi acaba? Ben rüzgar gülü şeklinde olan üzerine bir amatörlük düşünüyorum :)
-Acaba bu sistem de bir fren mekanizması var mı? Yoksa zaten istenilen devire kadar gelmediği için ihtiyaç mı yok?
-Son haliyele çalışan sisteminiz ne kadar güç üretiyor ve üstünde bulunan pervane özellikleri, alternatör özellikleri, invertörün özellikleri, ve şarj kontrolün özellikleri ve hali hazırda takılı olan aküler nelerdir acaba?

Merak ettiklerim şimdilik bunlar, evinizin tamiratında allah kolaylık versin, epey yoruyor insanı.
teşekkürler.
 
Yİne başkaca soru olarak,

- Bu sistemde kışın yağmur, kar vb. koruma nasıl oluyor?
-Rulmanlı olduğu için rulmanların korunması, bakımı, yağlanması vs. nasıl sağlanılabilecek?
-Bu son ürettiğinizi söylediğiniz 500 w. cihazın zaman hariç her malzeme, modify kurulum maliyeti ne kadar? Mümkünse satış fiyatınız ne kadardır?

Bunları sormamın sebebi malumunuzdur... Teşekkür ederim.
 
Syaın ŞEF usta, cevaplarınızı merakla bekliyorum. İnşallah bir problem yoktur. KOlay gelsin...
 
hocam benim en ilgimi çeken konulardan biridir enerji üretmek hatta internette bu konular hakkında bulabildiğim her yazıyı okudum benim sormak istediğim bir sitede gördüğüm alternatör hakkında 100 devir / 30kw gerçekten çok büyük bir rakam ama anlayamadığım ne kadar zamanda üretiyor?
 
sayın ŞEF ustam;

Elimde bosch marka 100 amper sarj dınamosu var ve anlattıklarınızdan yola cıkarak modıfıye etmek ıstıyorum. dınamom 36 oyuklu ve ıkı oyuk arası 14 mm stator sargılarının boyu ıse 58mm ve rotor capı 98 mm, sececegım mıklatısın genıslıgı 14mm ve uzunlugu ıse stator sargılarının boyu kadar mı olmalı.dıger sorum bu mıklatısların yerlesımını nasıl yapacagız. bu alternator 12 volt oldugu ıcın sonucta yıne 12 voltmu alacagım. bana 48 volt lazım bu mumkun mu? rotor mılı ıcın anlattıklarınızı yaptıracagım ancak bu soruların cevabını alınca ınsallah nıhayete erecegım. sımdıden tesekkur ederım. calısmalarınızda basarılar dılıyorum.
 
aramaktan başım döndü elimde 200a dinamo var bunun stator sargısını özel saracağız peki emaye tel kaç mmt olmalı ve kaç tur olmalı bilen beyler yardımcı olurmusunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,276
Mesajlar
916,383
Kullanıcılar
450,101
Son üye
effeeG

Yeni konular

Geri
Üst