Güneş paneli ve topraklama

SamX1

Üye
Katılım
1 May 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
İyi forumlar.
Evimin terasında elimde bulunan 2x250 Watt güneş paneli ve akülerimi kullanarak elektrik üretmek istiyorum.

Bu sisteme topraklama ve kar ekleyebilir miyim? Evin panosuna gelen topraklama sadece o sisteme mi özeldir Yoksa güneş panelinde oluşturulacak pano için evdeki topraklama kullanılabilir mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Solar panel sistemiyle ürettiğin 220 vac gerilimi kaçak akım rölesinden önce sayactan sonra bağlarsan sorun olmaz. KAR kullanmana gerek kalmaz. Ayrıca topraklama yapmanada gerek yok. Mevcut topraklama yeterli. Yinede tecrübeli bir üye cevaplarsa daha iyi olur.
 
Merhaba. Sadece salt topraklamayı (Tüm panellerle solar sistemde çalışan tüm dönüşüm cihazlarınız için, DC ve AC bazında ayrı ayrı) yapmak şeklinde değil, ayni zamanda çatıdaki solar sisteminizin yıldırım riskine karşı, mutlaka bu yıldırımı deşarj edecek uygun topraklama sistemine, uygun parafudur ürünleri seçilerek aşırı ve anormal YG’lerde bu devreyi açan uygun ek güvenlik sistemleriyle de donatılarak (uzun yıllar en ideal ve güvenli kullanım şeklinde) korunma altına alınması, sisteminizin uzun yıllar risksiz, sorunsuz kullanımı için gereklidir.

Aşağı yukarı tüm elektronik cihazlar çalışırlarken statik elektrik üretirler. Toprak hatsız çalışan bir pc psu ' su nasıl size uzun yıllar hizmet edemeyeceği gibi, solar sistemdeki tüm ara dönüştürücü (dc-dc ; dc-ac) cihazlar da, eğer ayrı ayrı topraklanmazlarsa oluşan statik elektrik yüzünden bozulma riskleri her zaman kaçınılmaz olur. Ekteki linklerde bu konudaki gerekli bilgiler (Bu konuda izlenecek en uygun ve ideal yol haritaları) mevcuttur. Kolay gelsin.

http://www.elektrikport.com/univers...lim-ve-yildirimdan-korunmasi/11829#ad-image-0
http://www.emo.org.tr/ekler/0caa3a57b0b9aeb_ek.pdf
http://www.electricityturkey.com/so...unma-ve-topraklama-konusunda-onemli-noktalar/
http://www.solarbaba.com/uploads/files/dosya-gunes-enerjisi-santrali-ve-yildirim-koruma.pdf
http://www.radsan.com/usr_img/bilgi...rjisi_sistemlerinin_yildirimdan_korunmasi.pdf
http://www.guneshaber.net/haber/152...llerinin-topraklanmasi-ve-yildirimdan-ko.html
 
Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler.
Amatör düzeyde elektrik bilgisine sahibim . Durumu şöyle açıklayım; evim 5 katlı bir binanın son dubleks katı. Üst katı sadece yazın kullanmaktayız ve buraya kendi kendini idame edebilecek bir sistem düşünüyorum.
Daha önce küçük panellerden dc akımı çevirmeden led şeritler yakmaktaydım fakat paneller büyüyünce ve ac akım gereksinimi olunca güvenlik konusunda tedirgin oldum.
Yıldırım düşmesi sadece paneller için mi tehlike yaratacak yoksa bizim için mi?
Yani paneller yıldırımı özellikle mi çekecek?

Üst kat ve apartman olduğu için yeni topraklama yaptırma seçeneğim yok sadece mevcut topraklama kablosunu kullanabilirim. Bu topraklama sistemde aynı şekilde çalışır mı ? Kısaca inverterın topraklama girişine evdeki bir toprak kablosunu bağlasam olur mu?
 
bence ayrı yeni bir topraklama hattı elde et...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst