Fukuşima'da robot, 'buram buram yayılan' radyasyonu kaydetti

Ruslar kaybeder. Sanki para yatırdık. Ama bugüne kadar birkaç milyar doları buldu Rusların yatırımı. O kadar parayı çöpe atmak istiyorlarsa buyursunlar vazgeçsinler.
 
:) konuyu farklı yerlere çekilmesinden rahatsızlık duydum.Konuyu dağıtmadan sadece kendi görüşümü açıklamak istedim bu görüştür katılırsın katılmassın hakarek etmeye gerek yok. Fikirlere saygılı olmak gerekli.Siyasi hiç kimseye düşman değilim hiç bir şeyden de menfaat çıkarım yok sadece çevre konusunda tedirgin olduğum yanlar olunca rahatsızlık duyuyorum.Soruna gelince başkan taraftardı olmasına giden ekibin içindeydi .Bu tesisin yapılmasına bizde karşı değiliz gerekliyse eğer ülkem için ülkemin insanı için iş çevre için fayda sağlıyacaksa olabilir ama yer bakımından tarım yapılan yerleşim alanına uzak olmalıydı.Tesis dışarıdanda TEHLİKELİ KATI ATIK getirecekti. Bunun içinde herşey olabilirdi denetim nasıl yapılacaktı nakliye nasıl yapılacaktı bir trafik kazsında bu atılar nasıl bertaraf edilecekti bundan zarar görenlerin tedavisi gibi bir sürü sorun varken giden ekip uzmanlarda oluşması gerekliyken muhtarlar gitti.Nihayetinde yapılmaktan vaz geçildi şimdilik. Yeni gündemimiz oto test merkezi binlerce dönüm verimli tarım arazisi kapatılıp test merkezi olacak yine aynı bir sürü vaadler çok iyi olacak çok kişiye iş kapısı olacak.Yabancılar çevreye duyarlı çimento fabrikalarını bu tip çevreyi kirletecek tesisleri artık bize yolluyorlar.Burda çimento fabrikası sorunumuzda oldu. Neyse konu dağılmadan eleştiri almadan kısa keseyim.

sonuna kadar katılıyorum
 
Bu isler Turk kafasiyla yapilmazsa, kimin kafasiyla yapilacak? Her isimiz kopyala yapistir olursa ne ilim tahsil edilir ne bilim!.
 
Buradaki anlatılmak ,istenen Türk ün kafası çalışmaz değil Mehmet bey hatta bence Türk kafası Türk aklı harikalar yaratacak kadar zeki olduğumuza inanıyorum.Anlatmak istediğim bizim eksik yönümüz AHLAK i çöküntü birde bunu siyasetle beraber olduğunu düşünün .Kişisel çıkar için adamına iş ayarlamak hak edilmeyen mevkiler yani bizim kötü yanımız umursamamak idare eder hep bunları iş kazası sebeblerin de yaşadığımız olaylar .Lütfen konuya bir de bu açıdan bakın.
 
Konu her acidan Ahlak ve Maneviyatta bitiyor. ahlaksizlik ile siyasetin birlesmesi yeni degildir. Bu durum Habil ile Kabilden bu gune kadar gelir durur.
tabiki bizlerde tartismadan dogruyu bulamayiz. benim garibime giden sey yapilmaya gayret edilen projelerin yok sayilmasi, destekte bulunmak yerine kostekte bulunulmasi. Adamlarin nukluer teknolojiye gecmesi 100 yil oldu neredeyse bizim yaptigimiz tartisma ve bulundugumuz duruma bakin.
 
Dünya da üretilen elektriğin sadece % 20 si nükleer enerjiden üretiliyor. Bunun yanında tehlikesihiç te göz ardı edilecek gibi değil.
 
bu dediginiz rakam mumkun degil asagidaki linke gore uretim miktari %60 in ustunde. tuketiliyorki uretiliyor.
ilave olarak nukluer teknoloji sadece uretim asamasinda degil atiklari bile savunma sanayinde kullaniliyor. adamlar bosu bosuna kanada gibi cevreci ulkede bile ilave 3 tane reaktor temeli atmazlardi.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Nükleer_reaktörler_listesi
 
Dünya da üretilen elektriğin sadece % 20 si nükleer enerjiden üretiliyor. Bunun yanında tehlikesihiç te göz ardı edilecek gibi değil.
Hangi enerji kaynağı çevreye zarar vermiyor?Sadece güneş enerjisi!Bugün artvin ve çevresinde hidro elektrik santralleri kurulacak yerlerde insanlar doğa bozulacak diye eylem yapıyor! Haklılar termik santral duman ve kömür tozu nedeniyle istenmiyor!Doğalgaz santrali çok miktarda karbondioksit salıyor!Danimarka da rüzgar santrallerinin çevresindeki hayvanların hareketlerinin değiştiği ve vucutlarında yaralar çıktığı tespit edilmiş!Ve ayrıca rüzgar ve güneş enerjisi hem verimli değil hemde büyük güç elde etmek çok zor!Eğer güvenli olarak kullanılırsa çevreye en az zarar veren ve hem verimli hemde yüksek güçte elektrik üretme kaynağı nüklüer santral!Bugün nüklüer santarale karşı olanlar Almanya da güneş sanralleriyle çok büyük güçte elektrik üretildiğini 20 yıl sonra Almanya nın nüklüer santral leri kapatacağını söylüyor! Peki neden bugün Almanya nüklüer santarelleri kapatmıyor? Madem güneşten bu kadar çok elektrik üretme imkanı var!!!!Çünkü güneşten çok güçlü elektrik üretme işi yalan!Ben Almanya ya gitmedim ama orada yaşayan çok akrabam var ve onlardan öğrendiğim kadarıyla Almanya çokda güneşli değil! Hatta geçenlerde yine Almanya da gece bile elektrik üreten güneş santrali yapılmış nasıl bir güneş santraliyse!
 
Hatta geçenlerde yine Almanya da gece bile elektrik üreten güneş santrali yapılmış nasıl bir güneş santraliyse!
Tuz kullanılıyor.
Güneş enerjisi ile tuz sıvı hale gecebiliyor. Yaklaşık 800 derece civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
Tuzun verdiği ısıda buhar türbinlerinde kullanılıyor.
 
Tuz kullanılıyor.
Güneş enerjisi ile tuz sıvı hale gecebiliyor. Yaklaşık 800 derece civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
Tuzun verdiği ısıda buhar türbinlerinde kullanılıyor.
Yapmayın Allah aşkına!Güneşten elektrik tuzla mı üretiliyor?Bakın güneşin dünyaya verdiği elektrik enerjisi 1metre kareye 1000Watt tır yani 1Kw ama biz bu elektrik enerjisinin labaratuar ortamında yüzde 20 sini alabiliyoruz yani 1mt karede 200watt!Bir şehri aydınlatmak için kaç metre kare alana güneş pili kurulmalı siz düşünün!Geçen yıl Almanya da bir labaratuar bu oranı yüzde 28 e kadar çıkarmış!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst