Fukuşima'da robot, 'buram buram yayılan' radyasyonu kaydetti

SLM bende fikrimi şöyle örnek le karşılaştırmak istiyorum.Bundan 4 sene önce bulunduğumuz ilçeye TEHLİKELİ KAT YAKIT TESİSİ kurulmak istendi burası birinci sınıf tarım arazileri yılda 3 dönem mahsul alınan bir yer.Firma güçlü bütün muhtarları Belediye başkanını Avrupa da ki emsal tesisleri göstermek için gezi düzenledi onları ağırladı.İçlerinde akademisyen yok.Gelince belediye başkanı bu iş için soyunda muhtarlar gördüklerine bin katıp halka çok temiz bacasından duman çıktığı bile belli olmuyor diye anlattılar.Bizde sivil toplum kuruluşlarıyla panel düzenledik gidenlerin hiç bilgisi olmadığı konunun uzmanı bilim insanları getirdik orada olayın tehlike boyutunu gördük .Ölçümlerin nasıl tehlike sınırının ne olduğunu nasıl tesbit edildiğini ölçümlerin hastaneye intikal eden aynı hastalıktan gelen hasta grafiğine göre baca filtrelerinin yetersiz geldiği hatta uygulamada Türkiye de İZEYDAŞ ın filtresiz aylarca çalıştığı ve hastaneye gelen hastalardan sonra bunun tesbit edilerek cezalandırıldığını anlattılar sunum yapıldı. Tek cümle aklımda bu gibi işler TÜRK KAFASIYLA YAPILMAZ çünkü bizler gen olarak bize bi şi olmaz modundayız.Zamanında bir bakanımız Çernobil tehlikesinde çaylar radyasyonlu olmaz dedi tv de radyasyonlu açyı içti afiyetle bu BAKAN nasıl bir ruh durumudur.Açıklarmısınız halka bunun izah tarzını varmı dünyada böyle bir bakanönun için bu konuda BAKANLARA da inanmıyorum.Belki biraysel diyeceksiniz ama bunun alt birimleri müşteşarlarından bilgi alabilirdi konunun gerçekten ciddiyetini anlaması zor.
Siyasi düşmanlıklarını kusan, ülke gelişiminden milli menfaatden uzak, kendi milletini bireyini küçümseyen karanlık sözler.
Yazık çok yazık benim ülkemin teknik elemanı böylesine kör, siyasi düşmanlığa şartlanmış, yanlı, taraflı, ileriyi görmez,düşünmez basitlikte olmamalı !
 
Biz Nükleer santral diyoruz adam çöp fabrikasından bahsediyor(Adını da yanlış yazmışsın İZAYDAŞ olacak). Zihniyet belli !
Daha çok şey yazardım ama kandil diye susuyorum !

https://www.izaydas.com.tr/
 
Son düzenleme:
arkadaşlar niye siyasi yöne çekiyosunuz ben endeğerli olan şeyden insan hayatın dan bahsediyorum .Solunum cihazına bağlı bir hastanın çektiği ızdırabı akrabanız eşiniz dostunuz olduğunu düşünün.Bende teknolojiden yararlanmak isterim hatta yapılmasına engel diiilim.Önlemi alının ca en çevreci enerji bence ama sııkıntı bizde iş güvenliği bir Japon bir Alman daki gibi olmıyacağından korkuyorum . İdare eder bi şey olmaz düşünceleri beni bu duruma sevk ediyor.
 
Sayın yaşlı uzman ifadelerine dikkat et ben kimseye kin kusmuyorum siyaset in ne olduğunu biliyomusun ?Siyaset insanlara hizmettir ama siyasilerin halini (yaşın müsaitse tv den izlmişsindir )ÇERNOBİL çayı için bakanımızı da biz seçtik.Benim burdaki kaygım iş güveliği insan hayatı
 
:) konuyu farklı yerlere çekilmesinden rahatsızlık duydum.Konuyu dağıtmadan sadece kendi görüşümü açıklamak istedim bu görüştür katılırsın katılmassın hakarek etmeye gerek yok. Fikirlere saygılı olmak gerekli.Siyasi hiç kimseye düşman değilim hiç bir şeyden de menfaat çıkarım yok sadece çevre konusunda tedirgin olduğum yanlar olunca rahatsızlık duyuyorum.Soruna gelince başkan taraftardı olmasına giden ekibin içindeydi .Bu tesisin yapılmasına bizde karşı değiliz gerekliyse eğer ülkem için ülkemin insanı için iş çevre için fayda sağlıyacaksa olabilir ama yer bakımından tarım yapılan yerleşim alanına uzak olmalıydı.Tesis dışarıdanda TEHLİKELİ KATI ATIK getirecekti. Bunun içinde herşey olabilirdi denetim nasıl yapılacaktı nakliye nasıl yapılacaktı bir trafik kazsında bu atılar nasıl bertaraf edilecekti bundan zarar görenlerin tedavisi gibi bir sürü sorun varken giden ekip uzmanlarda oluşması gerekliyken muhtarlar gitti.Nihayetinde yapılmaktan vaz geçildi şimdilik. Yeni gündemimiz oto test merkezi binlerce dönüm verimli tarım arazisi kapatılıp test merkezi olacak yine aynı bir sürü vaadler çok iyi olacak çok kişiye iş kapısı olacak.Yabancılar çevreye duyarlı çimento fabrikalarını bu tip çevreyi kirletecek tesisleri artık bize yolluyorlar.Burda çimento fabrikası sorunumuzda oldu. Neyse konu dağılmadan eleştiri almadan kısa keseyim.
 
Siyasi düşmanlıklarını kusan, ülke gelişiminden milli menfaatden uzak, kendi milletini bireyini küçümseyen karanlık sözler.
Yazık çok yazık benim ülkemin teknik elemanı böylesine kör, siyasi düşmanlığa şartlanmış, yanlı, taraflı, ileriyi görmez,düşünmez basitlikte olmamalı !
Ama bu vakalar ve olaylar gören gözler ile duyan kulakların algıladıkları...Cevap siyasi değil mentalite ile ilgilidir...
 
Ama bu vakalar ve olaylar gören gözler ile duyan kulakların algıladıkları...Cevap siyasi değil mentalite ile ilgilidir...

Mantalite aşağıdaki cümle değil mi ? nasıl bir göz nasıl bir kulak ve nasıl bir algılama şekli !!!
Zorla polemik yaratıyorsunuz ben o aşagıdaki cümlenin altına çok şey yazarım ama terbiyem müsade etmiyor !
Tek cümle aklımda bu gibi işler TÜRK KAFASIYLA YAPILMAZ
 
Son düzenleme:
bizim ülkemizde işi bilmeyen, yeteneği olmayan adamında işe girmesi için torpili olması yetiyor.

yakında nükleer santralede torpille adam alırlar o zaman durumlar nükleerden daha tehlikeli olur.

Buyurun İzleyelim: akkuyuda yangın tatbikatı

 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,783
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst