Forumun harika karaliste uygulaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,590
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Nezamandır aklımda olan birşeydi kara liste. Mesajını görmek istemediklerinizi işaretleyip yolunuza devam edebiliyormuşsunuz. Ben çok sevdim. Düşüneni tebrik ederim.
 
Peki bu uygulamada mesela siz beni engellediniz farzedelim şu an bu yazdıklarımıdamı görmüyorsunuz yoksa sadece özelden yazışmalarımı engelliyor. Yada sizin başlattığınız bir topiğe yazamıyormuyum? Nasıl bir engel sistemi bu ?
 
serkan bey;

Kara liste uygulaması yalnızca listeye eklediğiniz üyenin paylaşımlarını forum aktivitesini görmenizi engelliyor.

siz kara listeye eklediğiniz kişinin hiç bir mesajını görmezsiniz, o sizin mesajlarınızı görebilir.
kara listeye eklediğiniz kişi sizinle konuşma başlatır, bu konuşma isteği size ulaşmaz

kara listeye eklediğiniz kişi sizin onu engellediğinizi göremez.
 
Murat bey,

Teşekkürler güzel olmuş. Ancak mesela engellediğim kişi bir mesajda yazdığım yoruma bana hitaben cevap yazsa ben onu göremeyeceğim. Yada o mesajıma cevaben uygunsuz bir hakaret yazsa hem göremeyeceğim hemde tabiri uygunsa lafı yemiş oturmuşum gibi olacak.

Biraz farklı olmuş ama işe yarar bir fonksiyon. En azından muhatap olmak istemediklerimizi bizden uzaklaştıracaktır. Gerisi de çok önemli değil. Emeğinize sağlık.
 
Bence forum ortamı için gerekli bir uygulama değil..aksine gıcık olduğum kişilerin mesajları ilgimi çeker:D
 
Bence forum ortamı için gerekli bir uygulama değil..aksine gıcık olduğum kişilerin mesajları ilgimi çeker:D
polemik seviyoruz. engelleme az kullanılacaktır. ama yinede iyi olmuş en azından istemeyenin görmeyeceği gibi bir seçenek var.
 
Bence de kullanımı az olacaktır...
 
Karalisteye almış olmanız o kişilerin varolmadığı anlamına gelmez.
Bütün insanlarla iyi geçineceksiniz diye bir kaide yok.
Hatadan münezzeh varlıklar insan olamaz.
Bir şey canınızı çok sıkar ise kendinizi yasaklayın, kullanıcıları yasaklamanın bir anlamı yok(kişisel düşüncem).
Ak liste kara liste sadece kamu yararını gözetme seviyesi ile belirlenir(kimin cennete yada cehenneme gittiği umurumda değil).
Mantıklı ve tutarlı eleştirilerin çoğu kabul edilebilir(Kızdığınız bir kişi ise yanlış, düşünceleri ise doğru bir tepkidir).
Bu forum , forumun sahibine bile kalmayacaksa bazı sözleri söylemekten kaçınmak lazım.
Sürekli olarak "Merhaba Televole" gibi paylaşımlar yapan kişilerin hemen hemen tüm teknik konuların altına yorum yazması onun edepsizliği değil oradaki insanların alçak gönüllüğüdür.
Ben de birçok zaman fevri davrandım(elimden geldiği kadar yapmamaya çalışıyorum) ama unutmak en iyi ilaçtır ve hemen unutulması gerekir. Güzellikleri gündeme getirmek gerekir aksi taktirde ortalık insanların pislikleri ile dolar taşar.
 
Ömrümde işitmediğim hakareti, tehditi, aşağılanmayı burada malum üyeden gördüm. Hayatımda kimse bana ÖT bakalım demedi. Hiç kimse adresini verip ADAMSAN gel demedi. Vatan askimi hic kimse sorgulamadi. Sen gibi bi OÇ vardı hala bekliyorum da demedi ( dolaylıda söylese bunu yedim) Ciddiye alsan olmayacak boşversen olmayacak. Dünyadaki en gurursuz insanın bile bir eşiği vardır. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil fakat saygı duymak zorunda. Ben zaman zaman meraba arkadaslar diyede mesaj girerim bilmedigim bir konuda BENCE de derim. Bundan atiyorum AHMET MEHMET rahatsizmi oluyor. Aksi , lanet de bi adamim. Veya birisinin kankasinami bulastim. Beni rencide edecem diye debelenme. Al karalisteye. Olsun bitsin. " Karsindakinin huyunu degistirecen diye ugrasma kendi huyunu degistir" düşüncesine benim kadar kimse sahip çıkamaZ. Dahada bu konuda birsey soylemeyecegim. Herkesin vijdani var. Saygilar...
 
Son düzenleme:
Kara liste uygulaması güzel siz görmüyorsunuz yok farzetmiş oluyorsunuz. Bence en ağır cezalardan biri de yok saymaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst