Floating power supply ne anlama geliyor.

hopdedix

Üye
Katılım
7 Kas 2008
Mesajlar
172
Puanları
1
Bir makaleyi okurken 24 V DC (floating) Power Supply ibaresinde "floating" dikkatimi çemmişti. Tamam floating; kayan, değişken anlamına geliyor, ama "floating" i açıklayacak bilgiye ihtiyacım var. Tşk.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Umarım forumdaki arkadaşlardan biri çevirisini yapar.

A floating power supply is a supply that has no reference point or common point.
Where either one of it's output +or- can be attached to any part of another circuit or other power supply and not cause a short. Floating power supplys are used in bias applications where the bias voltage needs to follows a variable voltage. A floating power supply can aso be imagined as a battery.
 
İngilizce alıntının çevirisi şu şekildedir;


Yüzen bir güç kaynağı, herhangi bir referans noktası veya ortak noktası olmayan bir kaynaktır.
+ veya – çıkışlarından biri ya başka bir devrenin herhangi bir kısmına ya da diğer güç kaynağına bağlanabilir ve kısa devreye neden olmaz. Yüzen güç kaynakları, ön gerilimlemenin değişken bir gerilimi izlemesi gereken ön gerilimleme uygulamalarında kullanılır. Yüzen bir güç kaynağı ayrıca bir batarya gibi hayal edilebilir.
 
Bu konuyu anlatmak için örnek bir şekil var; bu şekil güç kaynağının nasıl bağlanacağına ilişkin bir örnektir.

Şekil 6a'da +25V ve -25V beslemelerin her ikisi de kullanılıyor ve ortak nokta toprağa bağlanmış. Bu da Rload1 ve Rload2 yüklerinin bir ucunun şaseye (ve toprağa) yani o noktada 0 V olan bir düğüm noktasına bağlı olduğu anlamına geliyor.

Şekil 6b'de iki yük arasındaki ortak nokta toprağa bağlanmamış yani bu düğüm noktası toprağa göre floating (yüzer) konumdadır, diğer bir değişle toprakla bir irtibatı yoktur. Yükler üzerine düşen gerilimler, Şekil 6a ile aynı olacaktır. Her iki kablolama yöntemi de kullanılıyor ve genellikle aynı sonuçları veriyor.

Şekil 6c'de iki güç kaynağı da seri bağlanarak çıkış gerilimi 2 katına çıkarılabilir (burada maksimum 50 V).
Ayrıca + veya - 25V terminali toprağa bağlanarak bir uçtaki gerilim, toprak potansiyeline sabitlenmiş olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,343
Mesajlar
916,844
Kullanıcılar
450,182
Son üye
sinan yeşilkurt

Yeni konular

Geri
Üst