Evimin yanından geçen dereden alternatörle elektrik üretebilir miyim?

Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
evimin yanından dere yatağı geçiyor. ben bu dere yatağına bir alternatör bağlasam bir eve yetecek kadar enerji üretebilirmiyim. ne kadarlık bir alternatör almam gerekiyor. ne yapmam gerekiyor. vereceğiniz cevaplarlar için şimdiden tşk.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Dereden akan su miktarını, derenin eğimini veya kaç metre geriden boru ile getirirsek kaç metrelik bir kot farkı oluşur ?
Bunları cevaplarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
 
Dereden akan su miktarını, derenin eğimini veya kaç metre geriden boru ile getirirsek kaç metrelik bir kot farkı oluşur ?
Bunları cevaplarsanız yardımcı olmaya çalışırım

söylediklerinizi nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Derenin geldiği tarafa doğru 100 metre ileriden bir hortum ile sizin evin bulunduğu yere su getirmek istiyoruz.
Hortumun ucu, sizin evin olduğu yerden kaç metre yüksekte bulunur ? Bunu metreyi eline alıp ölçmek mümkün değil. Tahmini olarak, 3 katlı ev yüksekliği, 5 katlı ev yüksekliği gibi tahmin edilebilir.

Ayrıca derenin suyu, çapı 10 cm. olan bir borudan dolu dolu akabilirmi ?
 
Son düzenleme:
Derenin suyunu yüksek bir yerden tazyikli bir şekilde akıtabilirsen enerjide üretirsin.
 
sn şef ben size fotoğraf göndersem tahmini bir şey söyleyebilir misiz ben sizi tam olarak anlamadım siz bana ne yapmam gerektiğini söyleyin yeterli . tşk
 
su açısından bir sıkıntı yok su bol 4 yada 5 m eni olan 1 m derinliği olan bir öz aslında buna bakılarak tahmini birşey söyleneblirmi ? fazla bir eğim yok suyun akacağı kadar bir eğim var. 5 m lik eni daraltıp suyun basıncını artırmayı düşünmüştüm.daraltığım yere değirmen gibi bir şey koymak oun gibibir şey. sizce olabilir mi
 
Son düzenleme:
suyun debisini yükseltmen lazım mesela önüne bent yaparak iyi bi tirbün kullanman lazım suyun akarken uyguladıgı gücü en yüksek seviyede alternatöre aktarman lazım en az 15kva alternatör kullanman lazım
 
500 kW kurulu gücün altındaki Mikro HES tesislerinin tüm prosedür işlemlerinin “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliği”ne göre yapılması gerekmektedir.Lisans gerekmez ama izin-bildirim gerekir.

Bir ihtimal, evinizde şebekeden besleyeceğiniz donanımla, HESden besleyeceğiniz donanımı birbirinden ayırmak mümkünse, yani HESden elde edeceğiniz elektriği şebekeye kesinlikle vermeyecekseniz, derenin yapısında bent yapmak gibi bir değişiklik filan yapmazsanız, kimsenin gözüne batmadan üretebilrisiniz ama konu komşu biri çıkıp şikayet ederse zor duruma kalmayın....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,307
Mesajlar
916,564
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst