Evde Bilgisayarda PLC Öğrenmek ya da İlk Adım Atmak

valla beltekden alacaktım bu kursu önce elektrik kumanda öğrenmen lazım dediler gittik kursuna sonrada PLC'ye gitme vaktim olmadı. Kalış o kalış yani birde anlamadım ne alakası varsa PLC ile elektrik kumandanın.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
valla beltekden alacaktım bu kursu önce elektrik kumanda öğrenmen lazım dediler gittik kursuna sonrada PLC'ye gitme vaktim olmadı. Kalış o kalış yani birde anlamadım ne alakası varsa PLC ile elektrik kumandanın.

kim dediyse doğru demiş bence temel olmadan aparmanmı olur
 
Önce otomatik kumandayı öğrenince PLC lader çok kolay geliyor. İşin temeli zaten otomatik kumanda. PLC'de bir anlamda içinde kontaktör, zaman rölesi vs. olan bir kumando panosunun küçültülmüşü. Bir de önenli bir farkı, sana kumanda devresinde lazım oldukça parayı verip röle alman gerekir, PLC'de ise içinde bol miktarda itediğinden var. Gördüğüm kadarı ile siemens s7 200 tavsiye ediyorlar. Bence hem eskidi hem de artık çok pahallı. Tavsiyem 300 tl civarında S7 1200 alarak başlamaktır. Üstelik sürükle bırak özelliklerinden dolayı çok daha kolay ve 200 e göre çok daha fazşa gelişmiş özellikleri var. Ama yine ilk önce otomatik kumanda derim.
 
Panasonic plc leri programlamak için kullanılan fp-win gr programının en son versiyonu olan 9.0 da simulasyon özelliği bulunmakta. programı özdisan ın ftp server ından bedava indirebilirsin. fikir sahibi olabilmen için incelemeni öneririm
 
s71200 eğitim setinin başlangıç paketi 359 euro basic başlangıç paketinin ise 719 euro programındaki s7200 de 359 euro dur
 
Ben Elginkan Vakfının Manisa daki PLC eğitimine katıldım,Vakıf olduğu için ücret alınmıyor.Tam gün katılanlara öğlen yemeklerinide veriyolar.8 haftalık bir kurs S7 200 eğitimi veriliyo.Başlangıç için yeterli bir eğitim.PLC yazılımı yapabilmen için ya otomatik kumandayı gerçekten bilmen lazım,yada lojik kapılar konusunda bilgi sahibi olman lazım.Sonuç olarak aslında sahadaki bilgileri alıp değerlendireceğin için elektrik ve kumanda bilgin olması gerekir.S7200 de başlangıç için türkçe döküman bulabilmen açısından iyi bir seçim olur.S7 1200 yazılımı için iyi bir bilgisayarın olması gerekir,ayrıca halen daha sürekli versiyon yenilemesi olan bir plc.
 
Verilen genel bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
 
arkadaslar bende size s7-300 ve s7400 ögrenmenizi tavsiye ederim suan piyasada gecerliliği olan Plc'ler bunlar. bunları kulllanmakta gercekten kolay ama herkezin dedigi gibi ilk önce otomatik kumanda bilmek gerekiyor. Eger ön bilgi olursa bence kursa dahi gitmeye gerek yok. Kurs isi eger gercekten bu is ile ugrasacaksanız Siemens'in kendi kursları var bunları 2 ve 3. seviylerine gidebilirsiniz. ki oda kapsamlı isler icin gerekli siz kücük bir isletmenin bilgilerini okuyup Scada dan bunlara müdahale etmek istiyorsanız deneme yanılma yolu ile ve kapsamlı bir arastırma ile kısa sürede konuya vakıf olunuyor.
 
öncelikle plc ye başlamadan önce akıllı rölelere bir göz atmanı tavsiye ederim.siemens yada gemo ladder özellikle www.gemo.com.tr sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirsin daha sonrada pc üzerinden simülasyon yapabileceğin siemens s7-200 plc sini programlayabileceğin step7 microwin programını te.min edip simülasyon programıyla bir çok proje çalışması yapabilirsin ayrıca bunların örnekleride internette bolca mevcuttur. çalışmalarında başarılar diliyorum..
 
arkadaşım kolay plc sitesinden plc anlatan cdler var bence onlardan bir tane al ve plc de alırsan uygulamalı olarak çalışırsan ögrenebilirsin. SADO 06 Arkadaşım söylemiş,demo cdlerini kullan,ben ankaradayım, oğluma istediğin cd den ve devresinden aldım,pc ye bağlayıp, 5. dk da çalıştırdı... bu kadar basit... cdyi al,programı pc de çalıştır,sonra ne istiyorsan ona göre ayarlamanı yap...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst