entes rg3-12c % sorunu

Katılım
28 Tem 2008
Mesajlar
311
Puanları
1
arkadaslar dün röleyi taktım ama % hatası veriyor bu sorunu nasıl cöze bilirim yardımlarınızı acil bekliyorum şimdiden teşekürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
% hatası ledi,reaktif oranların,ayarlanan değerlerin dışına çıkıldığını gösteren bir uyarıdır.Bu
uyarının,kısa zaman aralıklarında yanıyor olması normaldir.Sürekli yanıyor ise,set değerleri-
nizi gözden geçirmenizde yarar var.
 

Ekli dosyalar

  • ENTES RG3-12CS Kullanma Talimatı Tr v1.rar
    4.6 MB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
% hatası, indüktif veya kapasitif oranların, röle üzerindeki ayarlanan değerlere uymadığını belirtir. Bu değerler, indüktif için %15, kapasitif için %10'du yanılmıyorsam (Röle üzerindeki set değerleri).
Bu alarm, sadece uyarı mahiyetindedir. Rölenin çalışmasına herhangibir etkisi olmaz. Rölenin alarm işareti vermemesini istiyorsanız, alarm sınır değerlerini sıfır olarak girin. Ayarların detayı için, röle kılavuzunun 17-18. sayfalarına bakabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
% hatasını devamlı veriyor peki bu hangi set ayarından dolayı olabilir nerde yanlışlık yapmış olabilirim .
 
Sayaçtan endeks takibi yaptığınızda durum nedir?
 
daha dün taktım görevli olmadıgı için endeksleri alamadım yarın gidicem deyerleri almaya sistem kapasitif % 56 cezada idi eski cihazda ve fatura okuma tarihi ayın 26 sında inşallah düşürüz.
 
Eski röle hangi tip idi? Eğer ki baştan al baştan bırak türünden bir röle ise, kademeleri ve röle ayarlarını da işletmeye göre yapmışsanız, düşer.
 
arkadaslar dün röleyi taktım ama % hatası veriyor bu sorunu nasıl cöze bilirim yardımlarınızı acil bekliyorum şimdiden teşekürler.

bi sure bekleyin o kendiliğinden sonecektır eğerki sonmez ise kompsnzason siistemınde hata var demektir güç snslizi yapıp kondnsator değerlerını gözden gecirmelisin ...
 
hocam hiç beklemene gerek yok sonra telafi edemeyeceğin değerlere varır saatin yarın git ilk iş olarak aktif reaktif ve kapasitif oranların yaz 10 15 dakika sonra tekrar ölç değerleri karşılaştır hangi reaktiften cezaya girdiğini tesbit et ve gereken neyse yap ama eğer senin sisteminde ups tasarruflu lambalar vs kapasitif özellik taşıyan cihazlar var ise sen sadece kondansatörlerle çözemezsin bunun için kondansatörlerin yanında reaktörleri de kullanman gerekecek ve tabi de reaktörleri tanıyan bir röle ile çalışman gerekecek entesin reaktör tanıyıp tanımadığını hatırlamıyorum tam olarak umarım yardımcı olmuşumdur saygılarımla...
 
cihazda % hatası sona ermiş ama trafonun anahtarı olmadıgı için endeksleri alamadım yarın alıcam
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,737
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst