entes reaktif güç kontrol

OROTOMASYON arkadaşım,tüm çözüm önerilerine rağmen ,sistemde hata devam ediyorsa;[email protected] adresinden şükrü bey ile görüşün.sonucu forumda paylaşırsanız sevinirim.selametle
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın evcioglu evet röle baglantı hatalarını kendisi otomatik düzeltiyor rölenin sartı yüklerde degisiklik olmayacaksa hataları neden düzeltsin ve benim sistemimde yüklerin degiskenligi yok denecek kadar az biz burada sigortaları indirip kaldırmamak için cözüm arıyoruz her zaman sigortaları indirip kaldırmak cözüm degil
 
candan ' Alıntı:
bence 12cs lerde ilk kademeye en büyük kondansatör bağla üç fazlı
evt candan arkadaşımız haklı. ben 12cs li bir uygulamada sorunlarla karşılaştım. entes teknik çözüm' ü aradım. bana verdikleri cevap buydu : "ilk kademeye en büyük güçlü kondansatörü bağlayın". evet cevap ilginçti, nedenini sordum , onlarda bilmiyor.
 
Sarp06 arkadaşım ;
şu nedenle olabilirmi. İlk kademe kondanstörünün akımı, akım trafosunun çevirme oranına bölündüğünde, rölenın mınumum çalışma akımına (genelde 50 mA ) ulaşmalıdır, bunun için söylemiş olabilrler. Röle, ototmatık yanıma alındığında, kondansatör akımı küçükse, o kademe kondansatör yok olarak algılıyor ve bunu belırtiyor. Birde, sıgorta ve kontaktör fazlarını kontrol edip, kondansatör akımlarını pens ampermetre ıle kontrol etmekde fayda vardır..
 
kompanze arkadaşım doğru yerden yaklaşıyor konuya, 0,8 diye bahsedilen endüktifmi kapasitifmi, bunun net olarak belirlenmesi lazım, eğer (-) yani kapasitif 0,8 ise yüksek ihtimalle gerilim faz sırası ile akım trafolarının faz sıraları üst üste binmiyordur, tabi bi ihtimal daha var; kompanze edilecek şebekenin kapasitif özellik gösterebilmesi, ama böyle olsaydı % otuzlarda indüktif okunmazdı sayaçtan, bağlantı hatasının olup olmadığının kontrol edilmesinde fayda var, iyi çalışmalar...
 
Kadir Yılmaz arkadaşım ve paylaşımdaki diğer arkadaşlar Mevcut kompanzasyon sistemimle ilgili sorunlar aktaracağım tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

a). RGKR de (Entes RG 3 12C ) aşağı yukarı ok tuşları ile sona gittiğimde error r14 hatası veriyor. Sistemi inceledim faz sigortaları atık değil faz bağlantısı da yanlış değil .. zira daha önce bu hatayı vermiyordu, faz girişlerine dokunmadım.. neleri tekrar gözden geçireyim..

b). Role nin menülerinİ incelerken Aktif güçler kısmında (Export) enerji E 00 0000 006,9 sürekli sabit yani sürekli aynı güç çekiliyor görünüyor.(6,9 kw) yükler sürekli değiştiği halde..bu normal mi? sabit bir değer olamaz herhalde?
c). Yine menüde Toplam Aktif güçlerde
1. Göstergede ki toplam aktif import güç mevcut(7,660 W)
3. Göstergede ki toplam aktif export güç değeri 000,0.(sıfır) yani sistemden aktif güç çekilmiyor görünüyor anlamadım gitti ???

d) Role sistemde sık aralıklarla hormoniK algılıyor, Bunun kompanzasyona etkisi % kaç olur ??
e) Rolenin Makel diğital kombi sayaçla uyumsuzluğu söz konusu olabilirmi ?

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama artık beni idare edin ..zordayım
 
entesin bu programlaması bayağı zor bence . sırf bu yüzden ben bu markayı kullanmıyorum . çünkü dışardaki elektrikçilerin bir fazla ingilizce bilmemesi bir dezavantaj. bu kullanım sırasında bayağı zorluk çekiyorlar.bunu arkadaşlarımdan biliyorum . ancak ben daha çok tense rgt- 12 kullanıyorum . bir kamu kuruluşundayım ve il genelinde büyük binalarımız var bunların kompanzasyonu eskiden tek akım trafolu yapılmış ve eskiydi . buraya geldiğimde faturalara reaktif güç cezaları bayağı tahakkukk ediyordu .burdaki reaktif güç rolelerini çıkartıp yerlerine üç akım trafolu tense rgt-12 taktım . gerkli ise ki çoğunda düzensizklik mevcut monofaze kondansatör ekledim . çok memnunum . şimdi üç ayda bir kontrole gidiyorum ama sadece kontaktörleri ;D bütün arkadaşlara da tavsiye ediyorum . burda reklam yapmak için konuşmuyorum .başka markalarıda denedim ama bu ayarlarla başka markalarda çok uğraşılıyor. elektrik çi arkadaşların bu entes marka reaktif güç rolesini ayarlamak için 1 gün uğraştıklarını kazındıklarını ;D çok gördüm ancak benim kullandığım markada cihaz il k takıldığında trafo kontrolünü yapıyor ve akım trafo oranını girmemizi ve doğru bağlanıp bağlanmadığını kontrol ediyor yanlışsa düzeltin diyor .
zaten bağlantılar doğruysa kondansatörleri tanıyor ve monofaze ihtiyacını ve miktarını ekrandan veriyor. ona görede kondansatör değerini hesaplayıp takıyorum olay bukadar arkama bile bakmıyorum 2-3 ay sonrada kontrole gidiyorum . sadece faturaları kontrol etmek kalıyor bana ;D
 
zefiran arkadaşım, aslında o kadar da karışık değil ama bi yerlerde bi hata var galiba..
 
değerli meslektaşım
sizin yerinizde olsam rg3 12/c sürümünü denemeden bu kadar iddialı konuşmazdım
şimdiye kadar 60,70 ad röle değiştirdim ilk ikisinde ben de çok kızdım bu kadar zor
kullanımlı röle olurmu diye ama deneme yanılma bana neleri gösterdi inanamazsın
bu röle üzerine inanmıyorum ki dünyada röle var çekme bırakma deşarj oto c/k
şifreleme yanlış bağlantı hata kodu gösteren hatalı kompanze edilmiş tesisi gösteren
hatalı kademe seçimi gösteren memory özelliği olan başka röle yok arkadaşım ben
çok memnunum bu konuda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarımız varsada heran yardımcı
olmaya hazırım saygılarımla Varol KANBUR.
 
değerli meslektaşım
öncelikle bağlantı hatan varmı yokmu ör.akım trafo k l ucçları r(k.l)s(k.l)t(k.l)girdiğin gibi
röleyi besleyen üç fazda aynı olması lazım eğre aynı ise bağlantı hatası olmadığından
eminseniz otomatik set up yapmanızı tavsiye ederim (set up aşamasında işletmede röleden başka
hiçbirşey çalışmadığından emin olmanız lazım)röle set up aşamasını tamamladıktan sonra
göreceksinki herşey normale girecek.
eğer hala normale girmedi ise sistemdeki kapasitörler sağlammı kontaktörler sağlmammı
üzerine basa basa söylüyorum bir kontaktörün dahi güç kontağının bri bozuksa röle ilk
set up aşamasında hata gösterir bağlantı normal bozuk kapasitör yok trafo hesabı normal
1.kademedeki tercihin doğru ise rölenin canavar gibi çalışacağından emin olabilirsin
saygılarımla Varol KANBUR.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst