Enkoder yön biti (soru)

Sayın ustalar;
Fatek plc'ye artımsal enkoderi A pals , B pals olarak bağladık. HSC ile okuduk sıkıntı yok. Sorum şu enkoderin dönüş yönü bilgisinin verildiği özel bi M kontağı varmı ? iyi günler saygılar...

Aslına bakılırsa bende henüz bu konuda çalışma yapıyorum. Fakat sayfada gördüğüm cevaplara baktığımda çok daha iyi durumda olduğumu görüyorum.

Size kısaca şöyle söyleyeyim çıkış olarak verilen A ve B çıkış kanallarında ki faz farkına göre okuma yönü algılaması yapılıyor
A ve B 2 bitlil bir data olduğunda 0 0- henüz durağan 1 0 sağ yönde ve eğer gelen data tersi yönde aktif olmuş ise 0 1 şeklinde ise bu sefer de aksi yönde dönüş algılaması olarak bir algoritma oluşturmanız gerekiyor. İnşaallah çalışmanıza bir faydası olur.


Artımlı Enkoder Çıkışı
io4a.gif


http://www.electronics-tutorials.ws/io/io_2.html

bu sayfayıda ziyaret edebilirsiniz
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sayın ustalar;
Fatek plc'ye artımsal enkoderi A pals , B pals olarak bağladık. HSC ile okuduk sıkıntı yok. Sorum şu enkoderin dönüş yönü bilgisinin verildiği özel bi M kontağı varmı ? iyi günler saygılar...

Aşağıdaki linkde konunun plc ladder diagram için çözümü anlatılmış

Ladder Logic to decode direction from an Optical Encoder | Quantum Devices INC


n PLC I (DL06) kullanılan girişler yapar, süzülür tepki süresi çok yavaş ve sınırlar RPM okunabilir. Her zaman bir kodlayıcı arayüzlendiğinde hesabınıza PLC'nin maksimum giriş frekansını almak gerekir unutmayın.
Ayrıca bu kod gösteri / öğrenme amaçlı kurulmuş ve bir feild uygulamasında test edilmemiştir lütfen unutmayın.
Merdiven mantık ilk iki basamak bu optik kodlayıcıdan belirlenmiştir sonra yön kilitlemek için kullanılır.
rungs-1-2-optical-encoder1.jpg

Girişler X0 ve X1 QD145 optik encoder den gelen A ve B sinyalleri vardır.
çıkışları C0 ve C1 hem sinyalleri (Kilitleme C4) düşük gittikten sonra bir sonraki yüksek darbe ile tespit edilir yönünü, mandal için kullanılır.
Basamak üç her iki kanal da düşük olduğunda mandalı için kullanılır. Bu mandallı sonra yüksek gitmek için ilk sinyal ayarlanmış olduğunu, bu bir sondan bir önceki nokta bize encoder yönünü anlatır.
rungs-3-optical-encoder.jpg

Bir yön değişiklik olduğunda geçerli yönde dışarı Basamakları dört ve beş damla mandalı.
rungs-4-optical-encoder.jpg

rung-5-optical-encoder2.jpg

Basamak altı düşük mandalı sıfırlamak için kullanılır. Bu yoksa, programı sürekli gördüğü bir ilk yönde mandalı olacaktır.
rungs-6-7-optical-encoder.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst