enerji müsadesi hakkında

Sn. FullAs kendimde TEDAŞ personeliyim VANGÖLÜ ELK.DAĞ A.Ş de Elektirik teknisyeni olarak görev yapmaktayım bağlı bulunduğum dağıtım şirketinde söylediğiniz gibi bir uygulama yok vatandaş çok rahatlıkla enerji müsadesi alabilmekte söylediğiniz herhalde sizin bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketiyle alakalı

Ben enerji müsadesinin zor alındığından falan bahsetmedim gayet kolay alınıyor bulunduğumuz bölgede olayı yanlış anladınız sanırım.

Enerji müsadesi için başvuruda bulunulur talep güç belirtilir, gücün alınacağı yer belirtilir ve TEDAŞ gücü nasıl alacağınız bilgisiyle birlikte size enerji müsadesi verir işleyiş bu şekilde olup son derece pratiktir.

Bu işleyişte 2. ve 3. şahıs fikirleri, enerjiyi şu hattan A.G. alırım bak buda hesapları gibi yorumlar, dökümanlar enerji müsadesi verecek birimi yetkiliyi bağlamaz. TEDAŞ'ın kendi standartları bellidir hatların durumunu iyi bilirler enerjiyi trafolumu,trafosuzmu vereceklerini size söylerler. Bu arada sizin büyük mücadelelerle yaptığınız ince hesap-kitap ve varsayımlar etkisiz elemanlardır. Bu hattan direk bağlanıp AG abonesi oluruz denen yerlerde trafo şart koşulduğunu, trafolu abone olmak gerek bu fırının yükü çok diye düşünülüp neticede trafosuz direk A.G enerji verildiğine v.b. birçok örneğe şahit oldum. Sadece bunu belirtmek istedim....
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn Emodiyator,VANGÖLÜ ELK.DAĞ A.Ş de dogu oldugu için köylerinizde 3-5 hane oldugu için izin verebilirsiniz ama batıda işler böyle değildir. tedaş büyük bir baş agrısıdır. trafoyu büyütmezler sana sen büyüt der üzerine yatar. batıdaki tedaş vatandaşın üzerinden iş görür. kendi işini vatandaşa gördürür.
 
Sn. sado06 söylediğiniz durum devletin yanlış politakısının ve kişilerin yanlış uygulamalarının bir sonucu
 
merhaba arkadaşlar .trafo hesaplarını word ortamında görmek istiyorum fakat acılan sıkıştırılmış dosyada sadece word resmi çıkıyor.nasıl ulaşabilirim orjinal dökümana
 
müsade muhtemelen alamazsın ancak alsanda verimli olarak enerji kullanamazsın yaklaşık senin gücüne göre 35 A çekeceksin.buda trafoyu limitte çalıştıracaktır ayrıca 20 kw güç için rose iletken ve 12 direk az mesafe değil.
 
Yasal prosedür bir yana 0,38kV çıkışlı 100kVA trafonun maximum çıkış akımı 152A dir. Siz 125A ölçmüşsünüz. Yeni yükünüz ise yaklaşık 38A daha isteyecek, yani trafodan 163A çekmeye çalışacaksınız. Bu rejim uzun süreli olacaksa sorun yaratacaktır.

Ali_Rıza Bey 100kVA dan AG çıkış akımı 100000/(1.73x400)=144,508 olmaz mı neden 152 dedik? Ve bulduğumuz bu 144 değeri her fazdan çekilebilecek maksimum akım değeri midir?
 
Ali_Rıza Bey 100kVA dan AG çıkış akımı 100000/(1.73x400)=144,508 olmaz mı neden 152 dedik? Ve bulduğumuz bu 144 değeri her fazdan çekilebilecek maksimum akım değeri midir?
Merhaba; Yaptığınız hesap 400V'a göre. Ben 380V için hesaplamıştım.
 
Her fazdan çekilebilecek maksimum akım değeridir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst