Endüktif ve kapasitif sorunu yardım

Merhabalar
Benim şöyle bir sorunum var umarım sizlerin yardımıyla bu sorunumu çözerim.
Bizim 25 Kva lık özel trafomuz var .trafo çıkışından 3 faz alınarak fazlara dağıtılmış tek fazlı yüklerimiz var.Bu yükler Ac 220 voltu Dc -48 v a dönüştürerek siteme ve akülere kaynak sağlıyor,bunun dışında klima ve 2 adet 60 W aydınlatma var ,ortalama kurulu güç 5,6 Kw. bu sitemde sürekli kapasitif cezaya giriyoruz,sayacımız kombi sayaç.konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi paylaşabilrisminiz.Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn. suvari029, kurulu gücünüz dediğiniz gibiyse eğer (5,6kW), AG Şebeke aboneliği de yaptırabilirdiniz. Sanırım bulunulan yerde AG şebeke olmadığı için özel trafo tesis edildi. Ama bu seferde neden 25kVA trafo seçildi ? Yaptıracağınız 10-11kVA trafo ile ne indüktif ne de kapasitif derdiniz olurdu. Trifaze aktif sayaç ile işiniz çok rahat görülürdü. BOTAŞ'ın bu şekilde olan tesisleri var (Vana istasyonlarındaki katodik koruma için. ). Sanırım sizinki bir baz istasyonu için kurulan trafo.

Kapasitif yükünüz her fazda sabit olarak duruyor ise her fazdaki değere göre şönt reaktörünü sabit olarak bağlamak bir çözüm olabilir. Eğer ki her fazdaki kapasitif yükünüz eşit ise üç değerin toplamı kadar bir adet trifaze şönt reaktör gerekli (her fazda da 0,4kVAr kapasitif yük varsa bir adet 1,2VAr trifaze şönt reaktör.) Ya da otomatik kompanzasyon yaparak kademesine şönt reaktör bağlanan bir röle ile sonuca ulaşabilirsiniz. Kapasitif yükünüz akülerin şarj durumuna göre değişiklik gösteriyor ise sizin işinizi görecek ürünler, reaktörün istediği kadarını devreye alabilen yeni nesil ürünlerdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst