En iyi Mühendislik Sizce Hangisi?

Bence de Elektrik-Elektronik mühendisliği.

Aslında elektrik-elektronik mühendisliği diye bişey olmuyo ya elektrik mühendisi oluyosun yada elektronik mühendisi,ayrıca Elektrik kendi içinde bir çok konu barındırmakta zaten işe başladıktan sonra bu konuların bi kaçı üzerinde uzmanlaşabiliosun.Zaten eğer gerçekten verimli olmak istenirse konuyu kaba taslak bilmek değil uzmanlaşmak gerekli daha iyi bir mühendis olmak için.

Elektronik mühendisliği de Kontrol ve Haberleşme die alt bölümlere sahip o da geniş.
Yani kısacası Elektrik-Elektronik mühendisliği MATRUŞKA gibi bir bölüm devamlı alt bölümlere ayrılıo.

Diplomayı aldıktan sonra da size çok alternetifli bi seçim hakkı doğuyo.
 
ben elektrik elektronik mühendisiyim bizde haberleşme ile alakalı bazı dersleri aldığında trankript olarak yeterli sayılıyor yani aslında suanakadarki haberleşme mühendisi olarak adlandırdıklarımızın cogunluğu elektrik elektronik mühendisidir.ancak son zamanlarda elktronik ve haberleşme mühendisliği tercih edilmekte.ama coğunluk bizde
bu arada tartşmasız olarak elektrik elektronik mühendisiliğidir.heryerde enazından birtane calışmak zorunda ve mantık olarakda en kapsamlısı hepsini içersine alan dal budur.
saygılar
 
arkadaslar bende elektrik elektronik mühendisiyim.suan telekominikasyon haberleşme sektöründeki arkadasların büyük cogunluğu elektrik elektronik mühendisidir.haklısınız.bi,zde birkaç ders aldığınız zaman transkript olarak yetiyor.haberleşme sektöründe çalışıyoruz,bu sektörde pastanın cok cok büyük kısmı bizde ancak yeni kurulan elektronik ve haberleşme mühendisliği yavaş yavaş sekteörde yerini sağlamlaştırıyor.
he bu arada elektrik ve elektronik mühendisliği kapsam ve içerik açısından en genişidir.
saygılar
 
sayın engineer_84 le aynı fikirdeyim yani
saygılar
 
fbayrak001 ' Alıntı:
portalın temeli elektrik olduğu için anketin lehimize çıkması normaldir, mühendis olunmaz mühendis doğulur , neyseki ben öyle doğdum birde diploma alınca hadise nirvana boyutuna ulaştı:) bu işe gönül veren herkese slm olsun.

Mühendis nasıl doğulur merak ettim? Yani anne ve babanın da mühendis olması mı gerekir? Ya da bilim adamının bi takım operasyonlarına da ihtiyaç duyulur mu?
Arkadaşım bırak da seni başkaları takdir etsin. Ki bıraktığın eserlerle takdir gör.

Arkadaşın anketine karşıyım. Soru şu olsaydı daha güzel olurdu. Şu an hangi mesleklere daha fazla ihtiyaç duyuluyor.Bunun dışında insanlar becerebildikleri meslekleri seçmeliler.Ha! Nasıl bilecek insan becerebileceği mesleği? Orası Türkiye için büyük bir sorun. Meslek tanıtımlarımız, ailelerimizin destekleri (Allah razı olsun hepsi özel ders, dershane sonuna kadar destekliyorlar) ve değerli hocalarımızın aktarımları. Hepsi iyi güzel de hedef ne??? İşte tek eskiğimiz ve en önemli eksiğimiz bu. Umarım önümüzdeki yıllarda bu sorulara cevap bulunmuş olur da mesleğinden dertlenen insan sayısı azalır.
Saygılarımla.
 
sayın zeybek26 mühendis dogulur diyen arkadasa olan tepkinizde haklısınız bencede biraz ilginç bi yaklaşım ancak arkadasın anketine karsı olmanızdan taraf değilim kimisi suandaki revacta olan mesleklerin anketini yapar (ki cok dogaldır) kimiside gelecekteki meslek anketi yapar forumun kuralları dısına cıkılmadığı müddetce hersey özgürce tartısılaı ankete acılır.bu kadar insan anketi onaylamıs fikirlerini yazmıs ve hangi mesleğin suan daha revacta olduğu elektriğe elektroniğe otomasyona yakın insanlar tarafından görülmüştür.bence cok mantıklı bi anket.
saygıkar
 
Dostum aslında çoğu veya azı kişinin ankete yorum yapması birşeylerin doğru olduğunu kanıtlamaz.Ki karşı olma fikri de ("bence" mantığında) sadece bana ait.Yoksa mantık olayı tartışılır. Sen de mesajının sonuna zaten bence ile bağlamışsın mantığını.
Aslında benim vurgulamaya çalıştığım bu yolla birçok insanın yanlış meslekler seçtiğini ifade etmeye çalışmamdı.Yoksa anket konusunda isteyen istediğini yapar."Bana benim babam senin babanı döver "gibi meslek kapıştırma gibi geliyor.
 
sayın ASİLKAHRAMAN dilinize sağlık
size katılıyorum
saygılar
 
bencede zeybek26 sasırmıs heralde neyse
ben makina mühendisliğinden yana kullandım..
saygılar
 
sekreter arkadaşım,
sanırım anlatmak istediğim pek anlaşılmadı. Sen meslek herhangi bir meslekle uğraşıyor musun?Niye soruyorum biliyor musun? Belki meslek sahibi olup da pişman olan insanları tanımamışssındır.Ya da henüz böyle birşeylerle uğraşmadığın için sana masal gibi geliyor olabilir.
Hayatta gerçek şeylerle mücadele etmeye başladığında ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,851
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst