En iyi Mühendislik Sizce Hangisi?

Selamlar

En iyi mühendislik kavramını anlayabilmiş değilim dostlar. Her mühendislik dalı kendi içinde insan toplumu için gerekli ve önemlidir. Mühendislik bir nosyondur, bir altyapıdır. Olayları inceleme, çözümleme ve sorun giderme metodolojisidir.

Ankette yer alan branşların bazıları sadece üniversitelerin kendi içlerinde ana bilim dallarını ayırmaları sonucu ortaya çıkmış branşlardır. Bazıları disiplinler arası branşlardır. Bunların kendi aralarında değerlendirilmeleri yanlıştır. Elma ve armutun karşılaştırılamayacağı kadar basit bir algıdır bu.

Asıl sorulması gereken iyi mühendis -ve hatta teknik eleman- kimdir sorusudur.

Mesleğinin gereklerini anlamış ve özümsemiş, insanlığa hizmet etmek güdüsü ile hareket eden, işine saygı duyan, sırf saatlerini doldurmak ve kazanacağı paraya odaklı vakit harcayan değil işini doğru dürüst yapan teknik eleman değerlidir.

Bizler halen bu ülkede popülist yaklaşımlarla üniversite sınav anketleri gibi içi boş sorgulamalar yerine, doğru yetenekleri doğru mesleklere yönlendirebiliyor muyuz bunun peşine düşmeliyiz.

Bendeniz Elektrik Yüksek Mühendisiyim. Lisans eğitimimi Elektrik-Elektronik Mühendisliği dalında tamamladım sonrasında Elektrik Mühendisliği dalında yüksek lisans yaptım. Ama o kadar mesleği ile alakasız ve bu mesleğin gereğinden bi' haber sınıf arkaşadaşım ve meslektaşım oldu ki karşılaştığım, en iyi mühendislik(!) Elek.-Elektro.Müh. olsa ne yazar onlar mühendis dahi olamadılar ki diplomalarında yazan ünvan o olsa da...

Diplomalar bir belgedir, o eğitimi başarı ile tamamladığınızı gösterir. Ama mühendislik bir diploma değildir. İyi mühendis diploma ile olunmaz, iyi tekniker yada teknisyen de diploma ile olunmaz...

Şimdi iş hayatında MYO mezunu genç arkadaşlar geliyor karşıma, meslek lisesi bitirmiş ardında yüksek okulda eğitim almışlar ne yazık ki o seneler boşa geçmiş... 3-fazın ne olduğunu elektrik motorunun temelini bilmeyen bu çocuklar yazık etmişler senelerine ve yazık etmişler bu milletin vergilerine...

Saygılarımla...
 
mekatronik mühendisliğini boş geçiyoruz sanırım ???
 
volcanoos ' Alıntı:
mekatronik mühendisliğini boş geçiyoruz sanırım ???

Sn. volcanoos,

Farklı üniversitelerde Mekatronik Mühendisliği'nde okuyan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla, Mekatronik Mühendisliği, ülkemizde tam anlamıyla oturmamış bir mühendislik dalıdır. Aldıkları eğitimde ağırlıklı Elektronik Mühendisliği eğitim alıyorlar. Tabii bu benim gördüğüm kısmı ile yaptığım yorumdur.

Ama ilerleyen yıllarda içerik ve sistem değişirse, olay farklılaşır. Sizin de dediğiniz gibi, ben de boş geçilmemesi gereken bir dal olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,151
Kullanıcılar
450,053
Son üye
sinankulfal

Yeni konular

Geri
Üst