En iyi kondansatör sizce hangisidir?

En iyi kondansatör sizce hangisidir?


  • Kullanılan toplam oy
    465
şimdi hangi marka iyi anlayamadım paranız boşa gitmesin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bir tesis de 20kVar lık kondansatörler resimlerdekine benzer şekil de patlamıştı, bu sorun bana bildidirildiğin de aklıma gelen ilk şey harmonikler oldu. Daha sonra ise gerilim değerlerini izledim ve durceylan arkadaşın anlattığına benzer pikler gördüm. Sistem de patlayan 20kVAR lık kondansatörler trifaze 400V değerindeydi, bunların 480V değerindeki kondansatörler ile değiştirilmesini söyledim ve sorun çözüldü. Tabi ki kapasite değerlerinde biraz düşüş oldu.

Fakat moner69 ' un da belirttiği gibi mesele kondansatör güvenliği, hiç bir kondansatörün basınç koruması olduğu belirtilmesine rağmen, bomba vari bir biçim de infilak etmesi, güvenlik açısından kabul edilemez.
 
Merhaba KEM marka kondansatorlerin fiyatlari diger kondansatorlere oranla cok rekabetci kullanan arkadas var midir. Yorum yapabilir mi? Simdiden tesekkurler.
 
İlk defa duydum.Kondansatörün,fiyatına
değil,kalitesine bakarak alınması gerekir.
 
daha önce merlin gerin ve kondaş kullanıyorduk kondaşların bomba gibi patladığına hatta bir sefer kompanzasyon panosunda yangına sebep olduğunu gördüm şuan panoları revize ettik schneide kullanıyoruz resimdekini bozulma oldumu birkaçtane değiştirdik uzun vadede normaldir ama patlama olayı yok içinden direkt kesiyorlar akım çekmiyorlar zaten aralıklarla akımlarını kontrol ediyoruz arızalanmasalarda verimden düşenleri değiştiriyoruz... bu resim b44 müş biz b40 kullanıyoruz
n-04_Design21_ODA21&p_File_Type=rendition_1500_jpg.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,849
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst