En iyi kondansatör sizce hangisidir?

En iyi kondansatör sizce hangisidir?


  • Kullanılan toplam oy
    465
benimde iş yerinde kullndığım röle ENTES kontaktöler Siemens rölelerde kondaş yada entes ama tavsiyem tüp kondasatörler dha iyi yeri için ve kullanış için
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar bizim iş yerindeden ABB marka kondansatörler kullanılıyor şimdi kondanastör fiyatları ABB de çok pahalı katolog fiyatlarına baktım 300 tl ile 500 tl arasında şimdi farklı bir kondansatör bağlasak sistemde sıkıntı olur mu ?
 
En iyi kondansatör seçenekleri epey fazla.
Ben ''EN İYİ OLAN DEĞİL İYİ OLMAYAN '' konusunda bir kaç fotoğraf eklemek istiyorum.
Bu kondansatörlerin patladığı yerlerde ölçülen gerilim faz-notr 208 V ile 224 V aralığında
Patlayanların 3'ü 400 V 10 kvar, diğeri 400 V 1 kvar
3 tane kondansatör aynı yerde birkaç gün aralıklarla patladı. Diğeri başka bir işletmede...
İşletmelerden biri klasik bir dikim atölyesi.
Başka biri de tadilatı bitmiş daha faaliyete girmemiş bir işletme ağırlıklı aydınlatmalar devrede.
Harmonik yok.
Sıcaklık sorunu kesinlikle yok, kış aylarında, 13.12 2012/ 09.02.2013/08.03.2013 tarihlerinde...
Montaj sorunu yok, kablo yüksükleri bile hiç bir şekilde deforme olmamış
Her arızadan sonra firmanın İstanbul ofisi ve verilen fabrika numarasıyla görüşüldü, notlar alındı. Ama geri dönen olmadı, her defasında arızalı kondansatör ambalajlanarak ve üzerine arıza notu ve kendi GSM numaram yazılarak satıcı firma aracılığıyla imalatçı firmaya gönderildi, yine geri dönüş olmadı...

En son WİN 2013 fuarda Firmanın standın yetkili bir arkadaşla şifai olarak görüşme sonrası form doldurularak aynı sorun ifade edildi. Geri dönüş olacağı söylendi ama yine dönen olmadı.

Ben her defasında satıcı firmadan (bire bir diyaloğumuzun iyi olmasından ve sürekli müşterisi olduğumdan) yenisini ücretsiz alarak değiştirdim. Ama kondansatörlerin patladığı işletmelerde her defasında bir sürü tartışma ve şikâyet ile muhatap olma durumunda kaldım. Gereksiz yere 4 defa tespit ve arızalı kondansatörü almak için, 4 defa da yenisini takmak için gitmek zorunda kaldım.

Ve ürün tanıtımlarında kondansatörlerin basınçla arızaya karşı korumalı olduğu, herhangi bir arıza durumunda patlama olmadan kondansatörün devre dışı kalacağı hakkında bilgiler veriliyor. Fotoğraflara bakarak ne kadar korumalı olduğuna siz karar verin.

Yerli bir kondansatör firması bu kadar duyarsız mı olur. Bu kadar vurdumduymaz mı olur. Yorumu sizlere bırakıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMAG1037.jpg
    IMAG1037.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 170
  • IMAG09470.jpg
    IMAG09470.jpg
    97.2 KB · Görüntüleme: 178
  • IMAG08540.jpg
    IMAG08540.jpg
    92.8 KB · Görüntüleme: 167
  • IMAG0853.jpg
    IMAG0853.jpg
    95.5 KB · Görüntüleme: 158
  • IMAG0852.jpg
    IMAG0852.jpg
    94.3 KB · Görüntüleme: 156
sn. @moner69

bu kondansatörü üreten firmanın web sayfasındada basıç koruması var yazıyor. normal şartlarda kondansatör yukarı doğru biraz şişerek korumaya geçmesi gerekli. inşallah bir çözüm bulurlar yoksa çok prestij kaybedecek gibi görünüyor. Bu tür durumlar sizinde müşteri kaybetme riskinizi arttırıyor
 
Son düzenleme:
Rahmetli Kemal Sunalın bir filminde çay oçağına ortaklığı binde 0.0 bilmem kaçtı, Burada patlayan kondansatör sayısıda ilgili firma için binde bilmem kaç ilgilenmelerine gerek yoktur.
 
merlin gerin ve özellikle circutor çok kaliteli kondansatörlerdir.
 
Aynı tesiste farklı zamanlarda aynı kondansatör patlıyorsa ( eğer öyle bir durum varsa, ifadelerden öyle anlaşılıyor) problem kondansatörde değil başka bir yerdedir. Problemi iyi analiz etmek lazım.

Tecrübeye dayanarak söylüyorum. İstanbul bostancıda bir shell istasyonunda test amacıyla bir ara enerji izleme yaptım. İstasyonda herşey normal, oranlar mükemmel. Ancak dikkatimi birşey çekti. Gündüz çalışma saatlerinde tesisin gerilimi 205-215V arası gezinmekte. Ancak Saat:19:00 oldu mu gerilim seviyesi birden bire 240V seviyelerine çıkmakta. 1 hafta sonra benzin istasyonuna gittim, çevreyi izledim. Benzin istasyonunun 100 metre yakınında oto tamirci sanayisi vardı ve hemen hepsi 8-10kW arası işletmeler gibi görünüyordu, kompanzasyonları yoktu olmasına da gerek yoktu. Ama belli ki benzin istasyonu ile aynı merkez trafoya bağlıydılar ve trafo çalışma saatlerinde gücünün üzerinde yüklü olduğundan, Tedaş personeli tarafından trafonun gerilim seviyesi en yüksek ayarda tutulmuştu.

Şimdi siz bu örnekte sadece benzin istasyonuna göre mi karar vereceksiniz, çevrenin etkilerini de dikkate alacak mısınız?

resimleri verilen ilgili firmanın temsilcisi değilim ama kondansatörler patlıyor dediğiniz tesisin gerilim seviyesi gece saatlerinde nedir? Baktınız mı?
 
Aynı tesiste farklı zamanlarda aynı kondansatör patlıyorsa ( eğer öyle bir durum varsa, ifadelerden öyle anlaşılıyor) problem kondansatörde değil başka bir yerdedir. Problemi iyi analiz etmek lazım.

Kondansatörlerin hepsi İşletmelerin çalıştığı yani yük düştüğü için gerilim yükselmesinin olma ihtimalinin olmadığı saatlerde patladı.

Aynı dönemde aynı bina iki ayrı kata yapılmış panolarda 2 tane 10 kvar patladı, bir süre sonra başka bir ilçede tadilatı bitmiş daha faaliyete geçmemiş bir deri mağazasında yine bir tane 10 kvar patladı.
Ben uzun bir süredir aynı markanın 10 kvar kondansatörünü KULLANAMIYORUM. Mecbur kaldığımda 10 kvar hariç diğerlerini kullanıyorum. Ama Farklı bir marka temin ettim. Bundan sonra sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.
Burada ayrı bir sorun var. 4 adet kondansatör ayrı zamanlarda patlak halde ambalajlanmış ve not eklenmiş halde İmalatçı firmaya gönderilmek üzere İstanbul ana bayilerden birine teslim ediliyor, ama hiçbirinden bir cevap alınamıyor. Her patlamadan sonra Firma ofis ve fabrika aranıyor notlar alınıyor ama geri dönüş olmuyor. Fuarda form doldurtuluyor geri dönüleceği konusunda bilgi veriliyor ve bu form teslim alınıyor, ama ne hikmetse yine arayan soran olmuyor.
Bu durum sizce normal mi???
 
Son düzenleme:
Şüphesiz normal değil. Müşteri memnuniyeti açısından mutlaka dönüş olmalıydı.

Müşteriden gelen dönütler çok önemlidir. Tasarımcı firmalar, gelen yönlendirmeler sayesinde ilerler. Kullanıcılar sayesinde hem mesleki anlamda hem de üretilen ürünün mükemmelleşmesi yolunda önemli adımlara vesile oluyor.

6-7 ay önceydi. Bir kompanzasyon semineri için Diyarbakır'daydım. Eğitim seminerinin sonunda bölgenin en iyi panocu firmasını ziyaret ettim. Bir tesise kompanzasyon ünitesi kurmuşlardı. Adını vermek istemediğim (ithal) bir markanın kondansatörleri patlamıştı. Bana panoyu gösterdiler. Görüş belirtmemi istediler. Tesis hakkında bilgi aldıktan sonra kademe dizilimlerini ve sistemi inceledim. İnanın suç kondansatörlerde değildi. Seçilen kontaktör amperajları gerilim seviyesine göre kondansatörlere uygun değildi bu faktörden dolayı kondansatörler patlamıştı. Bilirkişi olarak davet edilmemiştim ama o an orda olduğum için fikrimi almak istediler. Ama bu firma ısrarla kondansatörleri suçluyordu. İnanın kondansatörlerin hiç bir suçu yoktu.
 
Müşteriden gelen dönütler çok önemlidir. Tasarımcı firmalar, gelen yönlendirmeler sayesinde ilerler. Kullanıcılar sayesinde hem mesleki anlamda hem de üretilen ürünün mükemmelleşmesi yolunda önemli adımlara vesile oluyor.

Bana sorarsanız, şu anda en önemli konu silindir tip kondansatörlerin patlama ve yanmaya karşı basınç korumalı olup olmadığı.
Ben 3-4 yıldır çok istisna durumlar hariç silindir tip kondansatör kullanıyorum. Farklı bir firmaya ait 15 kvar ve üstü kondansatörler sürekli patlamaya başlayınca firmanın pazarlamacısı ile görüştüm. İthal edilen hammadenin çizik çıkmasından dolayı sorun olduğunu ve bunları piyasadan toplamaya başladıklarını söylemişti. Zaten firmada şu anda güç kondansatörleri üretmiyor. Sonra yine yerli bir firmanın tüp kondansatörleri arada bir arıza yaptı ama basınç koruma çok güzel bir şekilde devredeydi. Kondansatör arıza yapsa da hiç patlamadı. Ben her ihtimale karşı malzeme aldığım firmaya fotoğraflarını verdiğim firmanın ürünlerini ısrarla sipariş vererek temin etmesini ve bayi olmasını istedim sağolsun yaptıda ama bu defa da bu sorunla karşılaşıyorum.

Diğer kondansatörlerde de basınç koruma işe yaramıyor mu da bizim haberimiz mi yok? yoksa sadece bu firmada mı sorun var ?

Firmanın kondansatörlerin durumunu gözden geçirmesi geri gelen patlak kondansatörleri inceledikten sonra sebepleri konsunda sorunun yaşandığı yerlerle ilgili benim bilgimi alması ve sonuçta gerekli düzeltmeyi yapması gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst