Elektronik komponent/malzeme tedariği(entegre, mosfet, igbt, modül vb)

Katılım
6 May 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar biliyorsunuz endüstriyel elektronik kartlarda veya cihazlarda, yeri geliyor çok farklı hiç duymadığımız entegre veya elektronik malzemelerle karşılaşıyoruz ve sırf bunları piyasada bulamadığımız için cihaz tamir edilemiyor ve çalışır duruma getirilemiyor dolayısıyla müşterinin makinası uzun süre yatıyor.
Veya aynı şekilde basit bir entegreyi bile stoğunda tutan bir elektronikçi bulamıyoruz.
Tabiki zaman da sizin için çok önemli, müşteriniz o arızalı elektronik parça/cihaz yüzünden yatan makinasını daha fazla vakit kaybetmeden ve zarar etmeden çalışır duruma getirmek istiyor.

Aynı şekilde ar-ge için de bu tür malzemelere ihtiyaç duyan şirketler oluyor.

Daha önce çalıştığım firma için yurtdışındaki sağlam tedarikçim vasıtasıyla her türlü SMD, DIP kılıf elektronik parça(komponent) ve güç modülleri (igbt, mosfet, tristör) tedariği yaptım.
Yurtdışındaki tedarikçim, aynı gün veya en kötü ihtimal ertesi gün malzemeyi temin edip, hızlı kargo şirketiyle yurtdışından kargoluyor ve ortalama 3. gün bana teslim ediliyordu.
Malzemelerin orjinalliği konusunda şüpheniz olmasın, yurtdışındaki tedarikçim bu konuda dürüst davranmaktadır ve sürekli çalıştığım tedarikçi olduğu için malzemenin orjinalliği konusunda çok hassastır.
Bir çok yurtdışı malzeme tedarikçisi denedim ama aralarından fake(taklit) malzeme gönderelenler maalesef çok olduğu için o tedarikçilerle sürekli çalışmışlığım olmadı.
Malzemeler genelde %99 orjinal üreticisi neyse ona ait gelmektedir ve sıfır(kullanılmamış) malzemelerdir.
Bilginiz olsun diye yazıyorum, bazı elektronik malzemelerin üretimi dünyada tamamen durduğu için sıfırı(yenisi) piyasada bulunamıyor. Eğer bulunabiliyorsa da büyük ihtimal %99 fake(taklit) elektronik malzeme çıkıyor(tecrübe ile sabittir).
Bu sebeple üretimi durmuş elektronik malzeme tedarik ettirecek kişilere bunu başta söylüyorum ki en azından sıfır fake(taklit) malzeme almaktansa, sağlam çalışan çıkma malzeme almak her zaman performans ve tamir edilecek cihazın ömrü açısından şüphesiz daha iyi olacaktır.
Şimdi diyeceksiniz ki çıkma malzeme ya bozuk çıkarsa ne olacak?
Öncelikle bu konuda yapılabilecek pek birşey yok çünkü malzeme üretimi zaten durmuş. Bozuk çıkma ihtimali yaşanmaz değil ancak bu oran devede kulak seviyelerinde. Ayrıca çıkma malzemelerde bozuk çıkan malzemeye ben şimdiye kadar çok denk gelmedim, Ayrıca tedarikçi firma çıkma malzemelerin basit sağlamlık kontrollerini yapıyor. Yine de işi şansa bırakmamak için aynı malzemeden 1 adet yedekli sipariş vermeniz, zaman kaybı yaşamamanız açısından faydalı olacaktır.

Malzeme sipariş ettirmek veya fiyat almak isteyen arkadaşlar varsa bana aşağıdaki yöntemlerle ulaşabilirler;
Eposta: ****************** (yıldız yerine "m" harfi yazın)
Skype: **********
Telefon: ***********(eğer ulaşamazsanız lütfen mesaj atın size dönerim)

Duruma göre sipariş tarihinden itibaren 3. gün elinizde olması için elimden geleni yaparım.
Kargo ücreti 35$ civarıdır. Teslimat DHL ile yapılmaktadır.(kargo ücretini yüksek bulabilirsiniz ancak aradığınız malzemeyi Türkiye'de bulamıyorsanız bu konuda yapabileceğiniz fazla birşey yok)
Dilerseniz satışları gittigidiyor üzerindeki 1700 satış işlemli üyeliğimden de yapabilirim.
ÖNEMLİ NOT: 3-5 parça malzemede, gümrük sorunu yaşanmadan malzemeler adresinize kadar gelecektir.
Lütfen abartı adetler için teklif istemeyiniz, acil olarak ihtiyaç duyduğunuz, tedarik süresinin sizin için çok önemli olduğu düşük adetli entegre, transistör, igbt, mosfet, modül vb yarı-iletken malzemeler için kontak kurunuz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumda 2. el ürün ticareti yapılması yasaktır. Firma Rehberi bölümüne sadece firma tanıtımı amacıyla konu açılabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst