Elektronik atölyesi alet hırdavat hk.

kompresörden ziyade üfleyici daha iyi bu işler için. birde güzel insan aklında olsun fan fişleri takılı iken sakın bilgisayara hava verme. o fanlar elektrik ürettiği için anakarta zarar verirler çok az kişi bilir.
1696595587466.png
 
ustam hepsini anladımda elektronikte kompresörün ne işe yarıcagını tam oturtamadım yani komponenti hava ile temizlemek pc kasasındaki toz pislik için olabilir tezgah atelye temizliği için olabilir başka işlev olarak nasıl kullanılıyor
bga tipi chipleri degiştirince flux kalıntısını tiner ile temizleyip hava vuruyorum işyerinde tiner ucuyor. tiner kalırsa cihaz çalışmıyor.
kompresörden ziyade üfleyici daha iyi bu işler için. birde güzel insan aklında olsun fan fişleri takılı iken sakın bilgisayara hava verme. o fanlar elektrik ürettiği için anakarta zarar verirler çok az kişi bilir.
Ekli dosyayı görüntüle 101847
ustam bu dedigin BRUSHLESS fanlar için mümkün degil. belki çakma fanlarda böyle bir sorun olabilir.
fakat verdigin bilgiyi aklıma yazdım. bilgi lazım değilken öğrenilip lazım olunca kullanılan bir şey benim için
çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Ses elektroniğinin en önemli ekipmanı AUDIO ANALYZER'lardır.
Bir audio-fil herif ses kalitesini kulağı kuyruğu ile ölçmeye devam ederken, bir profesyonel bir audio analyzer ile harikalar yaratabilir.
https://en.wikipedia.org/wiki/Audio_analyzer
Audio analyzerlar ister eski model olsun isterse modern teknoloji ile üretilmiş olsun, tekniği ve kullanmayı bilen bir kişi elinde harikalar yaratacaktır.
Tekniği bilmeyenler bu aygıtları kullandıkça yeni yeni şeyler öğrenecek, internette dolaşan dedikodulara rağbet etmek yerine kendi ölçümleri doğrultusunda, kendi bilgilerini sağlam olarak öğrenecektir. Bu sayede internetteki bazı bilgilerin bile ne denli saçma olduğunu bile anlayabilecektir.
https://www.ap.com/
https://www.valuetronics.com/analyzers/audio
Elbette ki bu tür ölçüm aygıtları oldukça pahalıdır. Ancak profesyonel birisi ise ve yaptığı işten para kazanıyorsa her türlü cihaz kendisini mutlaka amorti edecektir.
Başlangıç olarak eski modeller ile kullanmayı öğrenip, kazanç durumuna göre üst seviye cihazların teminine bile gidilebilir.
https://www.ap.com/analyzers-accessories/apx52x/
https://www.ebay.com/itm/194899193974
bu cihazı araştırıp bakıcam ilerde belki almak nasip olur.
çok teşekkür ederim bu bilgi için.
bak güzel insan, birilerine özenmek iyidir. ama öyle olabilmek başka bir şeydir. mesleki yeterliliğin nedir bilmiyorum. ben burada bir çok ustaya göre çırak sayılırım. çünkü elektronikçi değilim. ben tekne/yat marangozluğu yaptığım için kendimi normal bir marangoz olarak bile görmem. çünkü bir marangozun yaptığı kapı/pencere/dolabı yapamam. buradaki ustalarım kartın üzerindeki direnci okurken veya yerine göre ne kadar olabileceğini tahmin ederlerken ben yapamam. yaptığın iş çerçevesinde yoğunlaşmanda fayda var. termal kamera diyorsun, güzel ama kaç kere kullanacaksın? aldığın takım süs değildir. görüntü değildir, sana senin için çalışacak ve ondan ekmek yiyeceksin. bu da alacağın her aletin bir işlevi olması demek. eskiden servis tornavidaları vardı, yan komşudan lütfen isterdik. servis tornavida takımı her türlü değişik marka ev aletlerini sökmende sana yardımcı olacaktır. bizim işin en uyuz kısmı söküp parçalamaktır. sökemediğin bir şeyi tamir edemezsin. bodrum deniz liman şehri. redresör invertör bizim işimizdi. bir invertörü sökmek bazen 1,5 saatimi alırdı. yani almış olmak için alet alma. pek lazım olmasa da mini matkap al (gerçi dremel benzeri alet setleri ona yakın iş görüyor.) yani güzel insan ihtiyacın olanı alacaksın benim söylediğimi değil. spiral dediğimiz avuç taşlama bizim çok içimize yarardı. yani işine göre sen seçeceksin.
dremel ve mini sütun matkabım var.115mm sprel ve matkaplar var. benim mesleğim ana kart onarım teknisyeniyim notebook ana kartı onarımı yapıyorum kurumsal bir firmada. termal kamera şimdiye kadar hiç kullanmadım ama bir kullanan arkadaşım işi çok kolaylaştırıyor dedi. ben evde atölyemde ek iş olarak notebook tamiri yapıp. gelirimle hobi olarak kullandığım atölyemi geliştiriyorum. aldıgım aletler genelde hobi için oluyor.
 
Son düzenleme:
bu cihazı araştırıp bakıcam ilerde belki almak nasip olur.
çok teşekkür ederim bu bilgi için.
Forumumuzda @sasen1 ve @Yunusgr arkadaşlarımız birer ampli yaptı.
Audio analyzerler pahalı olduğu için elbette ki alma şansları yoktu.
Ancak PC bazlı ilkel bir ölçüm sistemi ile arkadaşlara yol göstererek, nispeten kabul edilebilir sınırlar dahilinde kabaca ölçüm yaptırarak, yaptıkları amplileri ölçerek en uygun değeri elde ederek sonuca gittik.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/modifiye-ampli-test-ve-tasarım-prosedürleri.148631/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/hurda-amplinin-başına-gelenler.147458/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kaliteli-hoparlör-kabini-yapımı.145151/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/akai-am-u55-ampli-tam-modifiye-çalışması.147948/
Bir audio analyzer kullanımı yukardaki konular içerisinde ilkel de olsa sınırlı koşullarla prensip olarak kullanılmıştır. Eğer gerçek bir audio analyzer kullanılmış olsa idi, elde edilen değerler daha bilimsel ve doğru ölçümler olacaktı.
Audio analyzer kullanılarak yapılmış tek ampliyi arkadaşımız @ozgurece35 kullanmaktadır.
Ölçümleri bizzat ben yapmış ve en hassas şekilde ayarlayıp arkadaşa teslim etmiştim.
Bu ampliyi dinleyenler JAPONLARIN YAPTIĞINI sanıyor olsalar da, Özgür arkadaş YAMYAM imalatı olduğunu ısrarla iddia etmektedir.
Cihazların kaliteleri konusunda ancak burada bahsi geçen arkadaşların yorumları önemlidir.
 
konuyu favorilerime attım ileride işime yarayacak değerli insanlar sagolun:)
 
Lehim sökme pompası bir yere kadar iş görüyor. Geçen bir IGBT sökmeye çalıştım belki 1 saat uğraştırdı. Bununla zahmetsizce sökülüyor.
çok gıcıktırlar. sökmeden de okuyamıyorsun heyvanı.

@Mr_YAMYAM , @sasen1 , @Yunusgr , @ozgurece35 , @Under Ground ustanın hurdalık sayfasında paylaştım, 2 tane dvd room var, usb soket ses girişi bilgisayardan söktüm. işine yarayacak bir şeyse yada ihtiyacı olanı biliyorsanız gönderirim. sadece kargo parası öderseniz haberiniz olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst