Elektrikli Telörgü

Katılım
11 Ağu 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Selamun Aleykum. Kaldığımız evin çevresine domuz, kurt vb... gibi yırtıcı hayvanlar geliyor geceleri evin çevresine telörgü çektik ve bu telörgülere faz hattını bağladık ve bir köpek geldi tele deydi elektrik çarptı ama köpeğe birşey olmadı biz bu tel örgülere nasıl tam olarak akım verebiliriz faz ve nötr hattını bağlarsak bu tellerden akım geçermi eğer bu şekilde olmazsa nasıl akım verebiliriz yani gece gelen domuzların ölmesi için nasıl yüksek akım verebiliriz. Teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ne olmasın istiyorsun...? Köpeğin kömür olmasını mı?
FAzı bağladığın zaman sayaçtan ne haber? Tel örgü toprağa gömülü...
Sayaç çok ve/veya hızlı çalışmıyor mu?

İzolasyon trafosu alacak ya da sardıracaksın...Maksimum 100W bir trafo olacak...
Faz -Nötr ü bağlarsan ortalığı duman ettirirsin...


Yetkili ve bilgili bir elektrikçiden uygulama hakkında yardım al...
Çoluk çocuğu öldüreceksin...
 
Telörgüler toprağa gömülü değil tahta direklere bağlı bu teller üzerinden nasıl tam olarak elektrik akımı geçirilir? Eğer izolasyon trafosu bağlarsak bu hayvanları elektrik çarpmaz bildiğim kadarıyla.
 
Ayrıca benim derdim köpekler değil burada domuz ayı yılan ve kurt gibi vahşi hayvanlar var zaten telörgüler üzerine uyarı levhaları astım ayrıca elektriği gece veriyorum tellere gece kimseler olmuyor burda çocuklar hiç yok. Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok memnun kalırım. Teşekkürler...
 
İşine geleni değil hepsini oku, yoksa gece çocuk filan ne arar mesuliyet benim değil ben masumum der genç yaşta kodese tıkarlar! Ben özgürüm deyip açıkta sağa sola faz bağlayamazsın! İnsanımız kapıdaki "itin" yazısını görmez çeker sigara üzerindeki yazıları bile okumuyor, sen "ölüm tehlikesi, yaklaşma" yazsan kaç yazar!
 
elektrikli tel örgü kullanmaktansa ultrasonik yabani hayvan kovucular vardır. bir de 2 tane kangalın oldumu tamamdır. başka da birşeye gerek kalmaz.
örnek bir link:
http://www.kovucudeposu.com/ultrasonik-domuz-ayi-sincap-kovucu-1500-m2-pilli-pmu61

Kanka ben bu cihazı hiç sevmedim hem açık alanda 60cm-100cm ara ile yerleştirmeniz lazım diyor. Hemde vahşi hayvanlara göre potansiyometre koymuş frekansı ona göre ayarla diye. Şimdi Bir çakal gelse(Hoş listede tilki var çakalda yok ayrı bir problem;)) frekansı yine yanlış ayarlamışlar deyip bahçeye bir güzel dalsa :D
 
geçen gün bende karşılaştım adamlar arabalardaki endüksiyon bobini çıkışını bahçe etrafına tel çekmış tele vermışler bobin primer ucu toprağa bağli metal yaklaştırınca 2-3 cm den kivilcim atıyor yüksek voltaj olduğu için telde voltaj kaybıda yok ama çok çok tehlıkelı kalp problemı olan anında öte tarafa gider arkasından o işi yapanıda kodese gonderır:)

bence yapılması gereken benım imalatını yaptığım fare kovucular var 16 khz ile 28 khz arasında 12 farklı frakans hayvanlarda bağişikliği önlemek için örnek 10 dk 18 khz basıyorum 10 dk sonra 25 khz arkasından 10 dk 16 khz bu mantıkla 40 khz sabıt olmayacak 45 khz basacak devamında 10 dk 35 khz ama bu çok yüksek desibellı olmalı bu frakanslarda çalışacak enaz 30 watt piezo bunuda bulmak zor piyasadaki piezolar oyuncak en fazla 1-2 watt bilgilerı açıkça paylaşmaktan yanayım domuz kovucu için havaya ses basmak bence mantıklı değıl toprağa bır düzenek yapıp toprağa basmak gerekır duşuncesındeyım bunu yaparsak bağişiklik önlenmış olur domuz zararı burnuyla toprağı kazarak verıyor toprağa burnunu soktuğunda rahatsız edıcı ses dalgası duyunca kesınlıkle o bölgeden uzaklaşacaktır
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,004
Kullanıcılar
450,224
Son üye
Emir123123

Yeni konular

Geri
Üst