elektrikli bisiklet motor seçimi

_ahmet

Üye
Katılım
1 Nis 2010
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
31
Konum
İstanbul
arkadaşlar bir elektrikli bisiklet yapmak istiyorum bayır falan çıkmasına gerek yok düz asfalt yolda 25-30 km hız yapsa yeter ancak uygun motor bulamadım sonra aklıma makita marka şarjlı matkaplar geldi şu büyük 2-3 amper akülü olanlardan bi ara elime geçmişti mandrenini el ile durdurmak imkansız ve gayet hızlı dönüyor bu matkapların yedek motor ve dişli kutusunu satın alarak böyle bişey yapılabilirmi gücü yetermi sizce ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
demekki olurmuş :) ilk linkteki adamın bindiği araç küçük tekerlekli bu ona daha fazla güç kazandırır birde benim düşündüğüm matkap mandrenine giden mile küçük bir dişli koyup direk tekere vermek orjinal aküsünden daha büyük bir akü takarsam daha uzun şarj gider baktımki güç yetmedi iki matkap motoru kullanabilirim
 
peki silecek motoru olsa nasıl olur verimli olurmu sizce birde kaç devirle döner acaba silecek motoru
 
peki silecek motoru olsa nasıl olur verimli olurmu sizce birde kaç devirle döner acaba silecek motoru


Silecek motorunun döndürdüğü çark plastik olduğu için zamanla aşınır. Torku yetersiz gelecektir. Hadi ilk hareketi sen verdin diyelim 15 km geçeceğini sanmıyorum.

Plastik dişliye küçük pinion dişlisi takıp, zincirle gücü bisikletin arka tekerleğindeki büyük dişliye verebilirsin.

Silecek motoru cok büyük birşey değil. iki tane birden kullanırsan verim daha çok olur.
 
Bende bi ara bisikletimi dönüştürmeyi düşünmüştüm..
Bu sitedeki kit in fiyatı çok uygun geldi. Ama sitenin Türkiyeye elektronik malzeme göndermediği yazıyor bazı forumlarda.

Amazon.com: 24v 500w 26in Front Wheel Electric Bicycle Motor Conversion Kit: Sports & Outdoors

$239.95 + $25.10 shipping480 tl gibi bi fiyat. Gümrüğe takılırsa üzerine %18 kdv ekle.


Tüm herşeyi hazır. Birdek 24 volt akü gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst