Elektrikli Şofben Isıtıcı Sorunu

eskiden su basıncına göre çalışmayan ani su ısıtısı kullandım yıllarca .sonra arızalandı markası da termaks idi.adapazarı yapımı harika bir aletti.şimdi sizin kullandığınız şofbenden bende kullanıyorum defalarca su basınç kontakları yandı.bu basınç anahtarının faydası siz çeşmeyi açınca cihaz otomatik su basıncıyle çalışır bu swiçleri iptal etsen çeşmeyi açınca soğuk su normal akar ardından siz bu cihazın diğer ana şalterini elle açarsanız aynı şey olur cihaz suyu ısıtır.tek dikkat etmeniz gereken şey çeşmeyi kapatınca ana şalteri kapatmayı unutmayın bu tüpün içerisindeki su aşırı kaynayıp basınçtan patlayabilir yada erir.bu ısıtıcı tüplerinin üzerine aşırı ısı emniyet bimetal termostat bağlanır.tüp çok ısınınca devreyi açsın diye .su basınç swiçlerini iptal etmek dikkat edilmezse tehlike doğurur.
 
Termosifon almayı düşünüyorum.En kaliteli marka hangisi.Güvenilirlilik açısından hangi marka iyi.
Teşekkürler...

Tüplü Şofbenim belirli bir müddet yandıktan sonra sönüyor.Tekrar yanması için en az 10 dk. beklemek zorunda kalıyorum.Acaba içinde Aşırı ısınmaya karşı bir siviç mi var veya başka bir sorun mu var anlayamadım.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımlarını rica ediyorum.
Teşekkürler.

Senin Sorunun TermoEleman ve Baca Sensörü gibi gözüküyor..Termoeleman özelliğini yitirmiş olabilir...ikisini birlikte değiştirirsen daha garanti olur..Değiştirdiğinde Sonuç alamazsan Magnet Bobini de olabilir...

Resimlerini Ekliyorum ama Her markada Farklı bir görünüşü olabilir..
eleman.JPG
 
Termosifon almayı düşünüyorum.En kaliteli marka hangisi.Güvenilirlilik açısından hangi marka iyi.
Teşekkürler...

demirdöküm şofbenimde aynı problem vardı. işin içinden çıkamadım ve bosch termosifon aldım. şu an için çok memnunum tabi ay sonunda elektrik faturası gelince bakıcaz :)

benim araştırmalarıma göre en iyisi siemens-bosch 65 litre... titanyum kazanlı modellerden uzak durulmasını söylüyorlar forumlarda, çabuk deliniyormuş... kolay gelsin
 
su tesisatçısı bi bakması gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,282
Mesajlar
916,418
Kullanıcılar
450,113
Son üye
GULHAN00

Yeni konular

Geri
Üst