Elektrik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Aynı gibi. Elektrik kuvvetli akım, elektrik elektronik hem kuvvetli hem zayıf akım. Çünkü bizim derslerimizde yüksek gerilim tekniği, elektrik makinaları, elektrik dağıtım,elektrik iletim, elektrik iletim hatları ve elektrik koruma sistemleri derslerimiz var. Bunların üstüne mikroişlemci,lojik kontol(PLC),elektronik,devre tasarım,güç elektroniği derslerimizde var. Bu yüzden elektrik elektronik müh bir elektrikçinin yerini alabilir. Artık elektrik mühendisliğinin çok ayrıcalığı bu yüzden kalmadı

eh güzelim bende o dersleri aldım, sen bu dersleri alıyorsun hem elektrik hem elektronik mühendisi oluyorsun, ben alıyorum sadece elektrik mühendisi oluyorum :eek::))) hey yumurtaya can veren yarabbim... Allah akıl fikir versin. Walla yazılanlara bakıyorum gülmekten ölüyorum. Peki otomatik kontrol almayan düz elektrik mühendisi size göre yalnız eem lerin aldığı o dersleri aldığınız sürede elektrik mühendisi olan genç ne dersleri alıyordur kuvvetli akımla ilgili???????????????????:D:D:D yoksa balık tutmaya mı gitmiştir. Demekki daha fazla kuvvetli akım yani elektrik dersi alıyordur. Yoksa elektrik mühendisleri ek ders alamıyor mu?? Bu arada elektrik mühendisliğinde güç elektroniği ana bilim dalı, otomatik kontrol ana bilim dalı var (yıldız) şimdi otomasyon mühendisliği diye ayrılmış kontrol ana bilim dalı. Zerenin zerresi elektrik mühendisliği ile alakanız yok.

Yaptığınız şey mezun sayısı fazla olduğu için sesiniz daha çok çıkıp partizanca körü körüne bölümünüzü savunuyoruz, oda elinizde kalıyor. Esasında çokça uzunda yazılır, kusura bakmayın gülmekten yazamıyorum, bu arada bağlı olduğunuz meslek odanızda bu işi bilmiyor siz biliyorsunuz :p:p
 
Peki siz dalganızı geçin. Daha fazla cevap yazmayacağım. İşinizde kolay gelsin size.
Mesleğiniz sanırım Proje Teknikeri. Bu dersleri nasıl oluyor da alıyorsunuz anlayamadım o da ayrı konu.
 
Arkadaşlar meslektaşsınız o kadar, elektrik mühendisliği güzel bir alandır. Elektrik elektronik mühendisi yada elektrik mühendisi olduğunuzda kimse size kalkıp mihrim o buyur burdan başla demez. Sonuçta iş size kalmış. Kendini ne kadar yetiştirirsen o kadar meyvasını alırsın. 20 küsür yaşındaki insanların bu çocukca tartışmalara girmemesi lazım.
 
Açıkçası eğer enerji sektöründe veya şantiyelerde çalışılmak isteniyorsa elektrik mühendisliği gayet güzel bölüm.ama elektrik-elektronik mühendiside bu işleri alabilir.Ayrıca otomasyondan elektroniğe kadar çok geniş yelpazesi var.ben de EEM okudum ama elektrik derslerimiz yüksek gerilim tekniği güç elektroniği elektrik makineleri ve iletim hatlarıyla sınırlıydı.O yüzden elektrik hakkında çok fazla tecrübe edinemedim.Elektrik mühendislerine doğal olarak elektrik alanında daha çok ders vermeleri normal.
 
ilk önce herkese gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum :) bazı arkadaşlar farkvar demiş bazısı yok demiş bazısı daha iyi bazısı daha kötü demiş .. anladığım kadarıyla tam bi sonuca varılamıyacak.. :) ama şuna katılıyorum olay kendini geliştirmekte bitiyor yine ama iş ilanlarına baktığım zaman çoğu ilanda.. üniversitelerin elektrik mühendisliği bölümünden mezun.. die bi madde görüyorum burdanda anlaşılıyoki elektrik müh. bölümünün avantajı bariz bir şekilde ortada.. ki türkiyede sadece 3 devlet üniversitesinde olmasının sebebide labratuvarlarının maliyetinin fazla olması.. özellikle yüksek gerilim labratuvarı.. farkıda burdan geliyor bölümün.. :)
 
bence fark yok, bütün olay kişinin kendisinde bitiyor...

kesinlikle katılıyorum
üniversitede bir hocam her zaman şunu derdi: elektrik elektronik mühendisinin piyasada yapamayacağı iş yoktur, yeri gelir gıda mühendisinden daha iyi gıda mühendisi, ziraat mühendisinden daha iyi ziraat mühendisi bilgisayar mühendisinden daha iyi bilgisayar mühendisliği yapar, bunu en iyi piyasada göreceksiniz derdi gerçekten gördüm.
 
kesinlikle katılıyorum
üniversitede bir hocam her zaman şunu derdi: elektrik elektronik mühendisinin piyasada yapamayacağı iş yoktur, yeri gelir gıda mühendisinden daha iyi gıda mühendisi, ziraat mühendisinden daha iyi ziraat mühendisi bilgisayar mühendisinden daha iyi bilgisayar mühendisliği yapar, bunu en iyi piyasada göreceksiniz derdi gerçekten gördüm.

bu biraz abartı olmuş sanki :) ama tabi iş bizde bitiyor dil öğrenmeden program bilmeden mezun ol uzaydan gelsen gene almazlar.. :)
 
Özel sektörde iş hayatına başlandığında elektrik ya da elektrik-elektronik mühendisiliğinden mezun olmanın hiçbir fark yaratmadığı görülecektir. Çünkü iş hayatında pratik bilgiler, tecrübe, kendini geliştirme ön plana çıkacaktır. Yabancı dil mutlaka gereklidir. Bunun dışında mühendisliğin temelini kavrayan biri iş hayatında ilk kez gördüğü sistemleri bile uğraşarak öğrenecektir. Üniversitelerde zaten bu bilgiler pratik olarak verilmez. İşin teorisi verilir. İş hayatında ise ürünler ve sistemler firmadan firmaya değişebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst