Elektrik Saati Hakkında

arkadaşlar ben en iyisi farklı günlerde saatın resmini çekeyim.Farklı günlerde çekeyim sayaç kw ları farklı olsun :eek: zaman siz bana çektiğim bu fotoğraflara bakarak ne kadar elektirik tükettiğimi söylersiniz.Bende duruma göre tedaşa dilecekmi veririm.Saygılar herkese
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
slm, ninge arkadaşımın karşılaştığı sorunla bende karşılaşmaktayım, sayacımın son hanesi bu zamana kadar okunmadı, mesken elektriği kullanmama rağmen benden son hanenin okunarak farkı isteniyor. ninge arkadaşım sayaçlarımız aynı gibi mke yapımı ise, sorunun çözdüysen nasıl çözdüğünle ilgili yardımcı olabilirsen sevinirim. önerileri bekliyorum
 
nige senin verdiğin rakamlar ile sana kesilen faturanın hiç bir tutarlı tarafı yok! kesinlikle bir yanlş okuma var bence sen ver dilekçeni ki saati tekrarm okutmanın sana hiç bir zararı olmaz en kötü ihtimal saatini nasıl okuyacağını öğrenirsin :)
 
Tek suçlu enerji bakanlığıdır. Geçmişte de suçludur, gelecekte de suçlu olacaktır. Bu sayaçlar yani mekanik olanlar ilk piyasaya çıktığında tek tip olarak çıkmalıydı. Bazısının son hanesi okunmakta, bazısının okunmamakta, bazısının son iki hanesi okunmamaktadır. Hatta halen piyasada ganz marka sayaçlar mevcuttur. 1938 ve 1945 yılından kalma sayaçlar piyasada bulunmaktadır. İşin tuhaf yanı; Elektrik kurumu bu sayaçların 10 yılı aşanlarını değiştirirken bu ikinci dünya savaşı zamanından kalma sayaçları nasıl gözden kaçırmıştır. Gelecekte suçlu olmasının sebebi ise yeni dijital sayaçların okunma olarak farklılığı, eski akıllı sayaç kaan, sayot, empy gibi sayaçlar, elektrik gittiğinde içinde pil bulunmadığından dolayı okumacılar tarafından yazılamamasıdır. Yeni sayaçlara üretim izni verilirken incelemelerin üstünkörü yapıldığı açıktır. Öyle olmasaydı yeni dijital sayaçları kurum çok ucuz bir paraya alıp abonelere kırk liraya satmazdı. Yeni bir dijital sayaç aldığınızda kısa bir zaman sonra ya ekranı bozuluyor ya da çok veya fazla yazmaya başlıyor. Bu sayaçların üretimini yapanlara çeki düzen verilmelidir. Bozulduğu zaman abone yeni sayacın parasını cebinden veriyor. Yazıktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst