Elektrik Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Arasındaki Fark ?

Okullarda elektronikle ilgili bölümler daha saygın görünür elektirğe göre. (çoğu kimseye göre).Ama piyasaya çıktığınızda görürsünüzkü elektrik daha ağır basıyor.Yani iş alanları daha geniş.Ben uludağ üni elektronik müh. bölümünden kocaeli üni elektirk müh. bölümüne yatay geçiş yapmak isteyen kişiler gördüm.Bizim okuldada (myo) şu anda elektrik bölümünün bölüm birincisi(şu anda 2.sınıfa geçti) daha önce elektronik bölümü bitirmiş ancak piyasaya çıktığında bu bölümle ilgili iş bulma sıkıntısı yaşadığından şu anda elektrk okuyor ve 1.sınıfı bölüm birincisi olarak tamamladı.Bunların tartışması aslında yersiz.Her bölümün mezunu yerine göre iyidir.Mesela bizim fabrikadaki elektrik mühendisi 3 şehirde birden fabrikaya bakıyor.Nasıl oluyor bu.Çünkü elini bir işe sürmüyor.Her vardiyanın 2 tane teknikeri var ve teknikerler her işi halledebiliyor.Mühendise birşey kalmıyor.Demek istediğim şu herkes heryerde yerine göre iyidir.Tekniker vardır mühendisten daha fazla maaş alır.Mühendis vardır teknikerin 10 katı maaş alır. :) Elektronik haberleşme mühendisi vardır elektrik elektronik mühendisinden daha fazla ücret alır.Elektrik elektronik mühendis vardır elektronik haberleşme mühendisinden daha fazla ücret alır. Herkes yerine göre :)
 
şimdi sana sadece gerçeklerden konuşayım
kariyer.net ten elektrik müh ve elektrik elektronik müh. araştır
em nin 3 okulda olduğunu düşün
karar ve :)
elektrik mühendisliğini bile bile yazan biri olarak deliler gibi memnunum
insanların da iş bulma garantili meslegi seçip memnun olması beni de mutlu eder
 
Öncelikle Selamun Aleyküm bir sorum varda yardımcı olursanız sewinirim.!

Ben elektirik mühendisliğini okumayı düşünüyorum araştırdıgım kadarıylada iyi bir meslek ama sunu anlamadım ben sımdı 3. sınıfta alanlara göre ayrılıyor ya elektirik mühendisliği ve elektirik elektronık muhendıslıgı ıle işte ben nasıl tercih verecem
3. sınıfta ve bir arkadas demişti ya bazı üniver siteler sadece elektronık bölumu var diye ben hangı üniversitelerde 3.sınıfta elektirik -elektirik eloktronık bölümlerınden elektirik bölumunu tercih edebilirim ? lütfen yardımcı olun. saygılar. sewgıler
 
Ve aleykum selam.
Yukarıdaki mesajlarda yeterince açıklama yapıldığını düşünüyorum. O yüzden naçizane fikrimi belirtmek isterim. Ken
dimde bir elektrik-elektronik mühendisiyim. Bence Türkiye şartlarında şu an için geçerli olanı elektrik mühendisliğidir.

@şiyar72;
Şimdi üniversitelerde farklı farklı bölümler bulunmaktadır. Elektrik, elektrik-elektronik, elektronik, elektronik-haberleşme, haberleşme mühendisliği diye farklı bölümler var. Eğer elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü seçersen 3. sınıfta elektrik veya elektronik diye paket seçimi yaparsın (Üniversiteden üniversiteye paket seçiminde değişiklikler vardır). Sadece elektrik mühendisliği bölümünü seçersen 3. sınıfta herhangi bir seçim yapma gibi bir durum olmaz.
 
Elektrik mühendisliğinin iş sahası daha geniş ek olarak elektrik seçince elektronikçilerin yapyığı işi rahatlıkla yapabiliyorsun tersi pek mümkün olmuyor..... Kendini elektroniğe adamış bir insan değilsen hangi seçimi yapmak senin mühendislik analizine kalıyor...
Yani biraz mantığı olan elektronik seçmez...
 
Kısaca elektrik-elektronik müh.liği,elektrik mühendisliğini tam olarak da kapsar,içine alır da diyebiliriz.Tabi ki en can alıcı özelliği,istihdam sahasında,şu anda geçerli olabilen bir önceliğidir.Yanılmıyorsam geçen sene elektrik-elektronik mühendisliği,meslek seçiminde ve öncecilik sıralamasında da en başı çekmişti.Süregelen zamanda da bir şey değiştiğini sanmıyorum,yine en revaçta,tercih edilen bir müh.branş dalı olarak,yine başı çekmektedir düşüncesindeyim.Şu anda bir müh.dalını okumayı ciddi olarak da düşünseydim,hiç tereddütsüz elektrik-elektronik müh.liğini seçerdim.Tabi ki bu benim kendi kişisel yönelimimdir,"istatisliklerle,iş bulma-bulamama,daha revaçta görünme" konusuyla da,uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır,tamamen kişiseldir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Elektrik-elektronik mühendisliği eğer tüm elektrik dersleri alındığı takdirde elektrik mühendisliğini kapsar. Yoksa elektronik derslerine yönelmiş bir kişi için bu kapsama mantıklı değildir. Ki itü teknik te 4 yıl okutulan bir elektrik mühendisliği ile kırşehirde okutulan elektrik-elektronik mühendisliğinin arasındaki farkları söylemeye gerek yoktur. Elektrik alanını seçmiş kişi elektronik alanında çalışır, elektroniği seçen kişi ise Allah yardımcısı olsundur eğer Türkiyede çalışmak istiyorsa.

Tıp, eczacılık, diş hekimliği, fizik tedavi, ilkokul matematik öğretmenliği, elektronik haberleşme mühendisliği, bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar mühendisliğinden sonra elektrik-elektronik mühendisliği genel olarak yer bulur. Boğaziçi yada odtü nün puanları ve geçmişin izleri bu bölümü popular yapar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst