Elektrik mühendisliği Çift Anadal

hasan3883

Üye
Katılım
29 Ağu 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
merhabalar herkese.yıldız teknik üniversitesi elektrik mühendisliğinde okuyorum. inşaat muhendisliğiyle yandal yapmak istiyorum. sizce kendimi o kadar yıpratmama değer mi. ilerde avantajları ve dezavantajları neler olabilir?
 
Bunu kimse bilemez. Ben olsam hiç uğraşmam ama tabii senin bileceğin iş.
 
İleride nerede çalışmak istiyorsun? Şantiye işi yaparım yada büyük inşaat firmalarında vs. çalışırım diyosan okumanda fayda var.
Tabi kendini ne kadar yıpratacağını bilemem, ama bence gerek yok. Dediğim gibi hangi sektörde çalışırsan daha mutlu olursun ona göre çift ana dal okuman gerekir.
 
inşaat,şantiye sektörüne yönelmek ilerde kendi büromu açmak istiyorum. zaten bu yüzden çabalıyorum ama bilmiyorum başvurular bu cuma son.istanbula gitmem gerekiyor kayseriden.
 
Kendi büronu açmak istiyosan muhakkak faydası olacaktır. Fakat özel sektörde çalışacaksan kendini yıprattığına değmez diye düşünüyorum.
 
Şantiyeye yöneleceksen elbette yapman iyi olur diye düşünüyorum.Fakat sen şantiyenin gerçekten ne anlama geldiğini biliyor musun sadece toz,toprak işte bir zorluğu o sanma şunları araştır:
Şantiyede kaç saat çalışacaksın sana en fazla ne katacak sosyal açıdan ne kadar yıpranacaksın ben söyleyeyim evine gece 01:00 dan önce gelmen zor,hatta bazen şantiyelerde bile yatacaksın bu durumda sosyallik zaten arama iyi para var mı var tabi burada mı hayır libya,afganistan vb. yurt dışı deyince new york ta gökdelen dikeceğini sanma afganistanda hastane dikeceğini sanabilirsin ama kendi işini kurmakta o kadar kolay değil hani sermaye benim baba zengin dersen susarım zaten.Konuyla ilgisi yok ama
O gün kayserideydim bir turla güzel yer yeşilhisar kalesi hunad hatun külliyesi kapuzbaşı şelalesi erciyes gibi yerleri gezdik neyse konyu dağıtmıyayım seçim elbette senin ama dediklerimi araştır körü körüne bir bölümü daha okuma
 
Kendi büronu açmak istiyosan muhakkak faydası olacaktır. Fakat özel sektörde çalışacaksan kendini yıprattığına değmez diye düşünüyorum.

Aynen öyle mühendislik zaten zor sen birde iki tane birden bir de inşaat müh. bağlı dersler varsa zaten o bölüm bitmez hiç başlam
 
Büyük inşaat firmaların sahipleri nerdeyse hiç biri inşaat mühendisliği okumadı, elektrik mühendisinin bence inşaat mühendisliği okuyup kafayı sıyırmasına gerek yok. Okumasanda büronu açarsın. Şantiyede devamlı çalışmak isteyeceğini sanmam zaten.
 
Yani bkz.ali ağaoğlu üniversite dahi okumadı ama benden senden çok kazanıyor tek sorun yatırımı yastıka altına değil toprağın üstüne yapmaktı hadi durma seninde arkanda bir bina yükselsin biz olmaz diyelim sende yaptım oldu dersin olay biter dur bak bu iyi fikir babamdan biraz para koparırım işte o sermaye olur tamam olay bitmiştir :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst