Elektrik İşleri birim fiyatı

ibrahim1996

Katılımcı Üye
Katılım
18 Nis 2014
Mesajlar
1,348
Puanları
56
İyi günler elektrik işleri yapmaktayım fakat fiyat olarak ne almam gerekir bilemiyorum mesala bir yere tamir e gittiniz de en 50 tl almalısınız diyenler var
-kablo çekilmesi
-sigorta tablosu yenileme
-priz değişimi
-mevcut sistem priz inden ek alıp 1 2 priz daha eklemek
-avize montajı
-lamba montajı
-duvarları kırarak aydınlatma montaj işleri
-kanal ile hat çekilmesi
-şerit led ile aydınlatma
İşleri gibi ne kadara yapılmalıdır?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bizim işlerde fiyat üç ana unsurdan oluşur , malzeme , işçilik ve genel gider+kar . Malzeme kısmı en kolayıdır çünkü aldığın fiyat bellidir. İşçilik kısmı içinse iki yöntem vardır ,en güzel yöntem adam saat üzerinden işçilik hesaplamaktır ancak ciddi bir birikim ve tecrübe gerektirir . Sizin mesleki geçmişinizi bilmediğimden ve bilmiyorsanız anlatmakla olmayacağını bildiğimden bu yönteme girmiyorum. İşçilik hesabında ikinci yöntem ise malzeme üzerinden belirli bir % ile işçilik belirlemektir . Bu oranı belirlerken malzemenin tutarına göre ve işi kaç kişi ile ne kadar zamanda yapacağınız üzerinden sağlamasını yaparak %30 gibi bir oranla belirlenebilir. Ancak pahalı malzeme ile bir saatte yapılan iş ile yukardaki listede yazılan prizden ek alıp iki sorti eklemek gibi ucuz malzeme ile bir saatte yapılan işin oranı aynı olmamalıdır. Genel gider kısmı yaktığın benzinden , öğlen yediğinde yemeğe , harcadığın spiral taşından , matkap ucuna o iş için harcadığın her şeyin bedelinden oluşur. Kar kısmı ise her üç bedelin toplamına ( Malzeme , işçilik , genel gider ) uygulayacağın % cinsinden oranla belirlersin. Bu kısım tamamen ticari kabiliyet ve vicdan işidir.

Küçük işlere gittiğini varsaydığın ve en az 50 TL almalısın dediğin işler için şöyle bir yöntem kullanabilirsin , benim yanımda çalışan bazı ustalarım kendi işlerini yapmaya başladı ve bana arada telefon açıp benzeri işler için ne fiyat vereyim diye soruyorlar , onlara şakayla karışık şöyle cevap veriyorum ;

'' Şöyle düşün diyorum ; değilsin ya farzetki sen çok değerli bir adamsın , kimse vermez ya diyelimki nereye gitsen 3000 TL maaş alırsın ve bu iş için gitmen ,yapman ,gelmen 2 saatini aldı . senin saatin 3000/208 : 14,5 TL , 2*14,5=29 TL işte bu senin şahsi maliyetin çarp iki ile 58TL , yuvarla yukarı 60 TL al gel '' diyorum. Onlarda alıp gidiyorlar bir daha işleri düşünceye kadar beni hiç aramıyorlar :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst