Elektrİk kesİntİsİ ve bİlgİsayar

Katılım
12 Haz 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Selam
elektrİk kesİldİgİ zaman bilgisayar bazen bozulabiliyor.teknik olarak bu konuyu aciklayabilirmisiniz.
 
sn.hatunozdemir ;
Öncelikle şunu belirtmek isterimki bilgi sayarım kesinti sonucu bozulan ilk kısmı harddisc kısmıdır buda enerji kesildiginde,ani olarak okuyucu kısmın dick üzerine yapışmasından kynaklanmaktadır.
Saygılarımla;
 
Laptop İÇİnde ayni zarar sozkonusumu .yoksa laptoplarda ayri ozel bir koruma varmi?
 
deep freeze diye bir program var.elektrik kesilse bile pc çökmekten kurtarıyor.
programın amacı izinsiz dosya değişikliklerini önlemek.sadece d diskinin içine kayır yapabbiliyoruz.c hiç bir şekilde değişiklik yapmıyoruz.virus girse bile pc yeniden başlatınca otomatik olarak virüsü felan siliyor.çok mükemmel bir program ama tek sorunu açmak ya da kapatmak için pc yeniden başlatmak gerekiyor.
 
sayın hatun özdemir,laptoplarda dahili pil olduğundan ani elektrik kesilmez.Yani elektrik kesintisi sadce şarj devresinin elektriğini keser,ama içindeki pil etkilenmez.Tabii ani elektrik kesilmesinden kastınız pilin çıkarılmasıysa o ayrı.
sayın roksyyyyy evet elektriğin aniden kesilmesi yazılımları etkileyebiliyor ama sanırım burada hardware arızalarından sözedilmiş,bilmem yanılıyor muyum?
Elektrik kesilince harddiskin bozulduğunu ben de şimdi öğrendim.Bunun dışında elektriğin kesilme anında gerilimde düşme hatta bazen frekansta bile düşme olduğundan bu güç kaynağına zarar verebiliyor.Güç kaynağı zarar görünce de anakart gibi birimleri de bozabilir.Tabii bunlar yorumumdur,henüz böyle bir tecrübe yaşamadım,yaşamak ta istemem :)
 
ben sadece bilgi olsun diye yazdım.diğer arkadaşlar cvp vemişler di aynı şeyleri yazmaya gerek duymadım
 
ilk kısmı harddisc kısmıdır buda enerji kesildiginde,ani olarak okuyucu kısmın dick üzerine yapışmasından kynaklanmaktadır

Bu sorun artık çok çok gerilerde kaldı çünkü HDD enerji kesilince diskin dönen potansiyel enerjisi ile geri enerji üretip okuyucu kafaları emniyetli bir şekilde başlangıç pozisyonuna alıp, buraya inmesini sağlayabilmektedir.

Elektrik kesilince derken, bu kesilmeler bazen salınımlar halinde olur. gerilim düşer yükselir, düşer ve kesilir özellikle bu tarz durumlarda gerilim değişimleri arızalara sebeb olmaktadır.

Bilginize
 
verdiginiz bilgiler için sagolun.laptop un herhangıbırseyden dolayı bozuldugunu dusunelım.sadece neden bozulabılır sorusuna cevap arıyorum.en kotu ıhtımalle yanlıslıkla notr ve faz birleşti desem,böyle bir durumda laptop un sadece adapterindeki sigortanın yanıp laptop a bir sey olmaması gerekmezmi.ama laptop da bır sorun olusuyorsa bunun nedenı ne olabilir
 
Aslında bu soruya cevap ararken öncelikle şarj adabtörü ne durumda buradan yola çıkmak lazım. Arızalımı? hala çalışır durumdamı?....

Kolay gelsin
 
sadece bılgısayarın bozuldugu sozkonusu.adapter hakkında bır bılgı yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,231
Mesajlar
916,003
Kullanıcılar
450,028
Son üye
Metnnbyk

Yeni konular

Geri
Üst