Bilgisayarı kapattıktan sonra fişten çekilmeli mi?

Uzun süre fişi prizden çekilmiş masa üstü bilgisayarlar çökebiliyor. Çok başıma geldi.
Bios pilini değiştir...Uzun zaman kullanılmayan bilgisayarda bios pili biter açılmaz...CR2032 pil takılır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir tutam tuz alıp geldim..eksik kalmayayım diye...Neme lazım bir yerim düşer..

1: Dakikalarla sayılacak zaman diliminde elektrik gitmiyorsa arada bir kesintilerin aslında çok bir zararı olmaz. Genel bilginin aksine kesinti değil.Kesintiden sonra elektrik geldiğinde daha çok zarar verir. Mübarek gelirken pek ayarında gelmiyor da.İçinizin rahat etmesini istiyorsanız anahtarlı bir grup piriz alıp monitör ve kasayı o pirize bağlayın.Anahtarı açıp kapayın.

2:Çok uzun süre kullanmamaktan dolayı bilgisayar çöküyorsa bunun nedeni HDD'dir. Büyük ihtimade kafa arızasıdır. Lakin bu çok sık olan bir şey değil.Yeni nesil SSD ve M.2 lerde böyle bir sorun olmaması lazım.

3:BİOS pili biten bilgisayar açılır. Lakin tarih ayarı varsayılana döndüğü için tarayıcınız (chrome , Edge, opera..her neyse işte) hata verecektir. Pili değiştirmeseniz bile tarihi düzeltin problem ortadan kalkar. Tabi her Bilgisayarı açtığında bununla uğraşmaktansa pili değiştirmek daha makuldur. Birde BİOS pilleri yukarıda belirtilen CR2032 olacak diye bir kaide yok. Bazı firmalar (özellikle dizstünde) kafalarına göre takılıyorlar.

4:Akım koruma prizi diye bir şey yok. Bizde akım koruma prizi diye satılan grup pirizler içinde 5 liralık varistör ile voltaj koruması yapan aletler. Akım koruma derdiniz varsa pamuk eller cebe girecek ve online UPS alınacak.

Bazı şeyleri tekrar yazmış oldum artık o konuda kusuruma bakmayın.
 
Sebebi hakkında bir fikriniz var mı?

Uzun süre bilgisayar fişi çekilirse bios pili biter ve bilgisayar açılmaz,pili yenisi ile değişmek ister...Bu pil 3V CR2032 düğme lityum pildir.

Sebebi hakkında bir fikriniz var mı?
Bios pili değişmeli.
Genelleme yapmayalım.Hata verir, tarih saat ayarı yaparsın ama açılır. Her bilgisayar aynı değildir.
Ben eminim ben bios pilini değiştirdim açıldı çalıştı...
 
Bios pili bios hafızası içindir başka bir olayı yok Orhan abi.

Kaliteli bir psu varsa bunları düşünmenize gerek yok genelde her sorunun anası psu babası elektriktir. Psu her zaman anakarta enerji verir bu enerjinin türü akımı değişebilir. Anakart çalışmaya devam eder.

Tesisatınıza gerilim kontrol rölesi ve Parafudr taktırabilirsiniz. Bu üründe iş görebilir fakat şebekenin durumu ve psu nun kalitesi çok önemli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst