elektirikli motorla bina kapısıaçıp kapatmak istiyorum

cihanbicen

Üye
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
51
merhaba arkadaşlar bizim bina kabısı hidrolikli kapıçekle çalışıyor,kışın donuyor ve sorunoluyor 2 keredegiştirdim bu sistemi elektirikli motorla yopmam mümkünü 90 derece açilıp kapanan mekanik sistemle motoruda 90 derece saga ve sola döndere bilirmiyiz bunun için nasıl bir donım yapmamızlazım bukonuda görüşlerinizi sunarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
2 yöntem aklıma geldi ya redüktörlü motor kullancaksın yada step motor tabi step motor için kapının ağırlı vs gibi bilgiler lazım step motor sürücüsu yapman yada alman lazım yapılmıcak bir şey değil ama biraz kafa yormak lazım diğer ustalar ne der bilmem

kolay gelsin
 
Son düzenleme:
kapının tam kapanma ve tam açılma noktalarına bir siviç koyduktan sonra yapabilirsiniz.
bina kapısı olduğu için belki kapının mekanik yükünü karşılayacak küçük güçlü bir motor (belki arabalarda kullanılan cam silecek motoru) kullanılabilirsiniz.
yada hidrolikli kapı çek sistemindeki hirolik yağının içine antifreze koymayı deneyin ilk önce
 
antifiriz koydum ama bazı sorunlarla karşılasıyoruz ayr sorunu oluyor ve girip çikan insanlarzorlayarak hidrolik sistemin dişli sıyırmasına neden oluyor ve ilave olarak siviç yöntemi kulanacamkapının agırlı 60 ile 70 kg agırlıgında oraya koyacagım motor nasıl olmalı ve elektiriksel donınımı nasıl yaparım? teşekkürler
 
redüktörlü motorla iki tarafa mini sw koyup yapabilirsin kolay gelsin
 
1500 devirli bir d.c.motorun miline uzun saplama tij kaynak yapalım, aynı çaptaki bir somunu tij üzerinde iken elle tutup motoru döndürdüğümüzde somun, dönme yönüne göre ileri veya geri gider.

Motoru duvara monte edip, kapının üzerine de somun bağlarsak kapıyı çok rahat açıp kapatır. Tabi ki yazdığım kadar basit değil.

Garaj ve bahçe kapı motorları bu kadar yaygın değilken ben bu sistemi bir bahçe kapısına yapmıştım.
 
arkadasım bu iş herşekilde elektrik motorlarıyla çözülür. sen paradan haber ver. ayrıca takacagın sistem enerji tüketecek ve Bakım arıza vb olacak. bunun yerine 40 w koblo tip ısıtıcı alsanda, güzelce hıdrolik kapı çekecegine dolasan daha iyi olmazmı.
saygılar.
 
berkantöztürk arkadaşıma katılıyorum. senin hidrolik yağını ısıtman lazim.sistemin nasıl oldugunu tam anlamadım fakat benimde gemideki bir crane ile sorunlarım olmustu. tabi bu bıraz daha ufak bır sıstem yağın geri dönüş tankını ısıtarak cozumu bulmustur.sonucta pressure(basınc)sorun oluyor.ve de sıstemın mekanıık kısımları zorlanıyor.(dişliler,hidrolik pompa kısıları).hidrolik yağlar (veya genel olarak yağlar) belli bir sıcaklıkta (bu sisteme vede yağa cinsine göre değişir.)daha verimli çalışır.buda sistemi ve sistem ekipmanlarını korur.hatta çoğu zaman bu tip sistemlere soğutma elemaları takılır.(termostatalı)saygılar..
 
herkeze herşey için tşekürler paylaşım dostları
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst