Ekran Önerisi

geforce18

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar üzerinde çalıştığım bir projede veri tablosu oluşturmak istiyorum. Bu tablo verileri aşağıdaki gibi saklayacak
tarrih saatsıcaklıkseri noparti no
06.10.2011 23:56850 [SUP]0[/SUP]C11
06.10.2011 23:57800 [SUP]0[/SUP]C21
Veriler bu şekilde sıralanıp devam edecek yani sürekli bu tabloya yazılmaya devam edecek. Parti numarasını kullanıcı değiştirecek. Bu şekilde veri tablosunu oluşturabileceğim ekran önerinizi bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Her bir saniyede kayıt edecek sanırsam.?Peki hal böyle iken nasıl her saniyede kayıt edebilen bir sistemin parti numarasını kullanıcı değiştirebilecek?Biraz detay lütfen!!!
 
her bir saniyede değil bu makina her bir işlem sonunda kayıt yapacak. Bu malzeme soğutma tüneli bu tünel çıkışında sıcaklığı payrometrelerle okuyup malzemenin sıcaklığı istenilen değerler aralığında ise o malzeme ısıl işleme gönderilecek değilse devam edecek. Bu gönderme işlemi sırasında okunan verileri kayıt yapacak parti numarasını hangi seriye ait onu manuel girilecek sürekli değişmeyecek günde bir iki defa yani. Seri no atılan parçanın kaçıncı parça olduğu yani numaratörü şeklinde olacak.
 
parti numarasıda o kadar önemli değil olmasada olur
 
Ben buna benzer bir projeyi bir su dolum tesisi için yapmıştım.Yukarıda verdiğin tabloda 1 sn kayıt yaptırdığını düşünmüştüm.Eğer böle olsa idi size panel yerine Scada önerecektim.Ama her işlem sonunda kayıt istediğinize göre bunu herhangi bir touch panelle yapabilirsiniz.
( ben delta panel öneririm) .

Ölçtüğünüz sıcaklığı o an için PLC deki kalıcı data adreslerine MOV layarak ve bu değerleri ekrana taşıyarak kendinize ait bir grafik oluşturabilirsiniz.Kolay gelsin!!!
 
Biz bu tür uygulamayı İndüksiyon Ocağında yaptık üretilen
soğuk parça - sıcak parça - Üretim adedi - üretim başlangıç saati - üretim bitiş saati
10 - 15 - 25 - 08:30 - 09:10


gibi bilgileri PLC den gelen trigger sinyale göre panel hafızasına kayıt ediyor siz istediğinizde USB takıp panelden dataları Excell olarak alıp kaydedebilir ve sonraki kayıtları aynı liste içine alıp geçmişe yönelik üretim takibi yapabilirsiniz.
Beijer H-Serisi panellerle bunu rahatlıkla yapabilir ve herkonuda rahatlıkla teknik destek alabilirsiniz

Register içindeki herhangi bir değişim anında bu değişimi saat ve tarih olarak anında panel hafızasına kayıt altına almaktadır.( Loging Buffer özelliği)

Tam olarak sizin yazdığınız tabloyu ve daha fazlasını oluştarabilecek özelliğe sahip paneller bu uygulama ile ilgili iyi referanslarıda vardır.
konuyla ilgili bizimle irtabata geçebilirsiniz..:

mailim : [email protected]

saygılar....
 
Bahsetmiş olduğunuz örneği Kinco HMI 4000 Serisi ile yapabilirsiniz...Ekran verileri direkt olarak SD Kart yada USB Belleğe kaydeder...Hafıza,taktığınız bellek ile sınırlı olacaktır...Size tarih ve saat'inide kaydeder...Bir tablolama işleminde 16 farklı yerden aldığınız bilgiyi kaydedebilirsiniz...Verileri bellekten alacağınızda dosyayı .csv olarak kaydediğinden Microsoft Office Excel yazılımdan açabilirsiniz...Eğer ethernetli bir model tercih ederseniz ağ üzerindende bellek içindeki verileri bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz...Konu ile ilgili bir örneği en yakın zamanda siteye ekleyeceğim...Konu ile ilgili benimle iletişime geçebilirsiniz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst