Ekonomik Krizin Etkilediği Kompanzasyon

Sn. kibele

Röleniz ile kullandığınız akım trafosu için, akım trafosu 0.5 ma değerini algılayabilmekte midir, yani herhangi bir çevirme oranı için x/5 akım trafonuzda primerden akım verdiğinizde sekonderden 0.5 ma değeri okunabilmekte midir.

ben roleye gelen akım degerinden bahsediyorum. bu durumda tersine gidersek akım trafosu oranı ile carparsak en dusuk yuk algılama akımına ulasırız.

Daha ilginc bir veri daha vereyim. Biz dizayn yaparken "worst case" (en kötü zor kosullar demek) kosullarına uyarız. Yani aslında hassasiyetimizin dahada yi olduğunu söylemek gerek. Ben en zor koşullardaki %1000 garanti ettiğimiz bir değerden bahsediyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ithal çözümlerle 500 mikroamper algılama hassasiyeti gibi palavralarla ülke ekonomisini dışarı akıtmaya hiç kimsenin hakkı yoktur, kusura bakmayınız. Algılama hassasiyetini mutlaka ispatlamanız gerekiyor.
 
Son düzenleme:
bakın sn kibele , size bizzat sahit oldugum bir olayı anlatacagım ;
yer , bolu nova orman işletmeleri ; akım trafosu 1000/5 ; o annanenzin rolesi dediginiz rolelerden birine 166 VAR ( dikkat Kvar degil) bir mono faz kon bagladık ve role bu kon degerini 170 VAR olarak olctu , ben size hesabı soyleyeyim role tam olarak 0.72 mili amperi olctu ( yani sizin deyiminizle 720 micro amperi)
ben eminim bu roleye 100 var kon baglasak onu bile olcecekti
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İthal çözüm olan alron mu?
Tasarımı bile yerli.Ama içindeki kompanentlerden bahsediyorsanız,bana vidası hariç,içinde tek bir yerli parça bulunan bir röle gösterebilir misiniz?
Bu bir tahtravalli değil ki,yükselmek için başkalarının aşağıda olması gereksin.Bu iki veya daha firmanın yükseklerde olabileceği bir sektör.Yani alron 500 mikroamper hassasiyete gerçekten sahip mi bilmiyorum ama,sizin rölenizin bunu sağlamadığını biliyorum.Ve bir kullanıcı olarak,benim rölemin 500 mikroamper hassasiyete sahip olup olmaması da beni ilgilendirmiyor.Çünkü bu kadar hassas kondansatör dizilimine sahip olamayız.Velev ki olduk.Bizim röle bunu algılayıp,çıkış rölesini kapatıp,o röle de kontaktörü çektirene kadar,zaten değil mikroamper mertebesi,miliamper mertebelerinde yüküm değişmiş olur.
Tabii şu da var ki,bahsettiğiniz ürünlerden birisi reaktif güç kontrol rölesi,diğeri tristörlü,reaktif güç kontrol SİSTEMİ.Bunları kıyaslamak çok yanlış olur.
Mesela mercedes marka bir spor araba 2 ton odun taşıyamaz.Çünkü sığmaz.Ama anadol kamyonet taşıyabilir.O zaman ne demeliyiz.Anadol mercedesten iyi bir araba üretmiş ??? bu mantıklı mıdır?
 
Hesap ta hata var 0,72 mAmper değil. 1000 e değil 200 e böleceksiniz. Yani 4 mA civarında...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,738
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst