Dinamo ve Motor

namusait

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar elektirik üretmedekullandıgımız bir dinamo ve birde elektirik motoru düşünelim. öreneğin elimde bir elektrik motorum var ben bu motoru elektirik üretmede kullana bilirmiyim. Yani elektirik motoru bana elektirik üretirmi. Üretirse verimi ne olur ve dinamo ile arasındaki farklar nelerdir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elinizdeki motorun turu nedir?
Senkron bir motorla elektrik uretebilirsin. Verimi jeneratorlerdeki kadar olur. Kullandigin senkron motorun gucu kadar guc elde edersin.
Motor tipleri ve farkliliklari icin siteyi biraz kurcalamani tavsiye ederim.
 
motor turlerının neler oldugunu pek bilmiyorum daha dogrusu bu ıslerden anlamıyorum. Elimdeki motor bir çamasır makınası motoru. işimi görürmü aceba.
 
çamaşır makınasıyla üretebileceğini sanmıyorum.en basiti o motoru neyle çalıştıracaksın
 
elimdeki çamasır makınası motorunu evımın yakınındakı çay yatagına bır su turibini ile yerleştirip elektırık üretebilirmiyim. Çamasır makınası motoru elektırık uretmezse alternatif olarak ne onerır sınız.
 
Sayın namusait arkadaşım !
Çamaşır makinası motoru, asenkron motorlar ve diğer tüm a.c. elektrik motorları maalesef bu işler için namusait. Yani elektrik üretemez.

Elektrik üretebilmek için sabit mıknatıslı doğru akım motorları ve sabit mıknatıslı alternatörler en iyisidir.
Rotoru mıknatıslı alternatörler d.c. motorlardan daha verimlidir.
 
Kardes tesekkur ederım verdıgın bilgiler ıcın br sorum daha olacak alternatör dediğimiz dinamo galiba dinamoyu nereden alablirim ornegim 230v 50 hz 16A üretecek bir dinamoyu nerden ve kac paraya elde edebilirim eger bi bilgi varir seniz sevirim.
 
230 v. 50 hz elektrik üretebilmek için portatif jeneratörlerde kullanılan alternatör kullanabilirsiniz. Böyle bir alternatör nerede bulunur, doğrusu bunun cevabını bilmiyorum.
Belki jeneratör tamiri yapan servislerde bulunabilir diye düşünüyorum.
 
Tesekkur ederım hepinize aslında bana lazım olan 16 KVA alternatör müş arastırmalarım bunu kullanmam gerektiğini gösteriyor.
 
yanlış anlamayın ama bence siz ne aradığınıza karar vermeden motorlrdan dinamolardan elektrik üretmeye çalışıyorsunuz.ben sizin yerinizde olsam derdimi şöyle anlatırdım:su kenarında(dere,ırmak vs.) bir evim (işyerim,atölyem,dükkanım vs.) var.buraya su gücüyle çalışacak(elektrik üretecek) bir sistem yaptırmak istiyorum.
bana ne tavsiye edersiniz.
eğer sizin sorununuzu doğru anlamışsam lütfen onaylayın ki size daha faydalı bilgiler verebilelim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,341
Mesajlar
916,827
Kullanıcılar
450,181
Son üye
oflazca

Yeni konular

Geri
Üst