Dimmer ayarlama sorunu

O halde led armatürün dimmer özelliği yok yada dimmer özelliği kötü. yada armatür arızalı.
Merhabalar, Mesajlarınız için teşekkür ederim. Akkor lamba ile tekrar bir deneme yaptım. Dimmerin ayarını düşürünce akkor lamba da istediğim loş ışığa ulaşabiliyorum ama ledlerde çok az daha bir kısılma oldu. Akkorla kıyasladığımda aralarında yine de fark var. Elektrikçiye sordum. Ledler kandırmaca onlar Akkor lambalar gibi kısma yapmaz dedi. İnternette birkaç video izledim. O videolarda da dimmer anahtarlarla farklı led lambalar ve şeritleri güzelce dim ettiler. İstedikleri kadar kısabiliyorlardı. Benim anahtar da bir sıkıntı olabilir mi acaba ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ledler yeterli akımı çekmiyor ondan olmalı ve ledlerde anahtarlamalı güç kaynağı varsa o neden oluyor...
 
başka led dene vestel marka dene dimmerle çalışır yazacak üzerinde.
 
Daha önce yazmıştım senin led driverin çipini kontrol et . Triyak ile dimm özelliği varmı diye.

Tesekkur ederim. Ancak cipin modelini nerden ogrenebilirim acaba ? Ledin uzerine baktim soyle bir yazi var.
 

Ekli dosyalar

  • IMAG4007.jpg
    IMAG4007.jpg
    104.2 KB · Görüntüleme: 34
Viko marka 2 tane uzatma kablosu aldım ikisininde anahtarı bozuldu. Birini tamir ettim idare ediyor diğeri devamlı devrede tamir olmadı. Anladığım kadarıyla viko eski viko değil. Başka bir dimmer tavsiye ederim. Hatta dimmer alıken lambayıda götürüp denemek mümkünse denemek lazım.
 
Merhaba arkadaslar.
Viko marka led ampuller icin RC bir dimmer aldim ancak dimmerin acip kapatmasi dugme seklinde basinca acilip kapaniyor. Ayar yerini cevirince isigi istedigim gibi kisip acamiyorum. Isikta sadece bir iki ton farki oluyor. Ben daha da kismak istiyorum. Nasil yapabilirim ?
Dimmer özelliğini kullanmak aslında oldukça basittir. Kapatıp açma düğmesine uzunca bastığınız zaman önce ışığı aydınlatacaktır. Elinizi çekip tekrar bastığınız zaman ışığı azaltacaktır. Tabi bunun için kullandığınız aydınlatma armatürün de bu özellik nasıl devreye sokuluyor bunu öğrenmeniz gerekmektedir. *** ürünlerinde özellikle ofis aydınlatma ürünlerinde yukarıda bahsettiğim gibi çözüme ulaşabiliyorsunuz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst