dişi fiş neden ısınır ve erir?

kurtalan

Üye
Katılım
28 Kas 2012
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
45
mrb arkadaşlar hep merak etmişimdir dişi duvar prizlerinin nötr uçları neden eriri.genelde büyük yükte güç çekildiğinde oluyor faz ucunun erimesi gerekmezmi akım geçtiği için
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Öncelikle şunu belirtmeliyi fazdan geçen akımla nötürden geçen akım aynı değerdedir. erime işine gelince bunu iki sebebi olabilir;
1-Fiş veya pirizden kapasitesinden yüksek akım geçirmekten (genellikle fiş ve priz akım kapasitesi 16 Amper civarındadır)
2-Fiş ve priz temasının gevşek olmasından dolayı temasın tam gerçekleşmemmesi sonucu oluşan direncin ısı oluşturması ki genelde sebebi budur.
 
Elektrik disiplinli ve serttir. Gevsekligi hic affetmez yakar.
 
kullanıdığın kablonun kesitini yükselt. Çektiğin akım fazla olduğu için oluyordur muhtamel.
 
Sanırım size hep nötr ucunun erimesi denk gelmiş, daha dün faz ucu yanmış bir prizi değiştirdim. Erimenin sebebi genelde gevşek bağlantı oluyor. ve ya, zamanda priz yıpranıyor içindeki terminaller fişi tam anlamıyla kavramamaya başlıyor, tam temas sağlanmadığı içni burdada ısınma-erime meydana geliyor.
 
Hangi noktada bağlantı sorunu(tam temas etmeme) varsa orası ısınır.
 
arkadaşlar eriyen dişi fiş gördüğüm zaman ilk işim nötr ucumu faz ucumu diye bakmışımdır son olarak çanta kaynak makinası ile çalıştık iş bitiminde bir baktım erimiş fiş kontrolde yine nötür ucuydu nötür ucu gevşek olabilir ama hepsimi gevşek yoksa bana mı denk gelıyor b,ir anlam veremedim dişi fişler genelde 16 amperdir esas sorum faz dan akım geçtiği için fazın bağlı olduğu uç erimesi gerekmiyormu
 
Hocam bir yanlışınız var akım sadece faz dan geçmez, fazdan gediği gibi nötr den geri döner, yani tüm hattan aynı akım geçer.

Mesela,

Musluktan ne kadar su akarsa, lavabo giderinden o kadar su gider.

Önemli olan gevşek noktanın neresi olduğudur, nerde gevşeklik varsa orası erir-yanar.
 
kirşofun akım kanunu olmasayda karoleleri bile çalışmazdı slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst