devre yardımı

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
merhaba,
impuls röle mantığında ancak 12 v çıkış alabileceğim bir devreye ihtiyacım var. yani birden çok noktada buton olacak. basınca 12 v çıkış alacağım aynı butona tekrar basınca 12 v kesecek.
bu konuda örnek devre ya da ilerleme mantığına ihtiyacım var.
 
555 li devrelere bak, veya elektrikçiden aldığın bu anahtarı aç devreye ulaş zeneri kontrol et, burdan sonrası dc ile çalışır röleye hangi voltajı verirsen onu açar keser ;).
 
555 li devrelere bak, veya elektrikçiden aldığın bu anahtarı aç devreye ulaş zeneri kontrol et, burdan sonrası dc ile çalışır röleye hangi voltajı verirsen onu açar kese
hocam tam anlayamadım malesef.
dediğiniz işlemlere sırasıyla başlayalım. ancak öncesinde şunu öğreneyim. bu öneriniz 2 farklı yaylı butondan bir ledi, basınca yakacak, tekrar basınca söndürecek. ya da biri basınca yanacak diğeri ile basınca haliyle sönecek.
iş bitiminde bunu başarabilecek miyiz?
 
Tesısatda kullanılan, darbe akım anahtarları var, 220 volt çıkışına 220/12 volt Dc çıkışlı adaptör bağlanasanız olmuyormu. Daha basit ve ucuz.Tabii bu elektronik devre ödevi değilse..
 
merhaba istediğiniz devreyi yapabiliriz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba istediğiniz devreyi yapabiliriz. irtibat için İCAT MERKEZİ sitesine bakın
yaptırmak değil yapmak istiyorum.
Tesısatda kullanılan, darbe akım anahtarları var, 220 volt çıkışına 220/12 volt Dc çıkışlı adaptör bağlanasanız olmuyormu. Daha basit ve ucuz.Tabii bu elektronik devre ödevi değilse..
zeybek hocam haklısınız. olmadı öyle yapacağım ancak bir entegre yardımıyla daha kolay çözülür mü diye arkadaşlara danışmak istedim.
zira akü yardımıyla çalışacak devrede 220 v bulabileceğim bir yer yok.
 
darbe akım role sı alırsın bi tane tetık gerılımını 220 volt yaparsın darbe akım rolesının kontagından dan 12v gecirirsin olur bıter
 
ama arduıno ıle cok basıt yapa bılırsın 5 volt ile calısan kucuk bır role alırsın aduıno ile surersın 12v cıkısını
 
Dostum tam istediğin gibi bir devre vereceğim.

Devrede tek butonla on off kontrol sağlanıyor. Denemedim ama görevi bu kaynak site aşağıdaki adrestir. Sayın bylent inde önerdiği devredir. Transistör bilgileri kaynak sitede mevcut okumanız için vermedim.

https://profahmet.wordpress.com/2008/05/23/basit-elektronik-devreler/

tekbuton.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst