Dc motor ilk calıstırmada sigorta attırıyor

Katılım
1 Ocak 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Herkese iyi akşamlar. İnşaallah konuyu doğru yere açmışımdır. Dc 24v 8a motorum birkaç kere çalıştıktan sonra ilk harekete geçerken 15a değerindeki sigortayı attırıyor. Devrede akü, motor ve sağ sol için düğme var. İlk kalkış anındaki çekilen akım fazla geldiği için attığını düşünüyorum. Bu sorunu kondansatör gibi birşeyle çözebilirmiyim. Yada ne yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Motor kesinlikle sağlam. Motorla hortum sarma işlemi yapıyorum, fırçalı (kömürlü) motor ve yastıklar sargılı
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba.Ultra (süper) bir kondansatör mevcut olan bu sorununuzu çözemez.Dc. fırçalı motorlar mekanik zorlanmada 2-3 kat daha fazla amperi (Akülü vidalamada da benzer şekilde) çekerler.Hortum sarma aparatınıza seçtiğiniz 24 volt 8 A'lik motor gücü ilk kalkışta (Sıfırdan harekette) yetersiz kalıyor ve bu yüzden 20-25 A gibi değeri çekiyor ve 15 A'lık sigorta yetersiz kalmış oluyor.Sigortanın atmaması için ya daha yüksek değerli bir sigortayı seçin ya da hortum sarma aparatının mekaniğini biraz daha rahatlatın.Bu tam olarak sağlanamıyorsa eğer daha yüksek motor gücü etiketli olanını tahrik motoru olarak mutlaka seçmelisiniz.Kolay gelsin.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. 25a sigorta deneyeceğim. İyi akşamlar.
 
Hız önemli değilse dişli takımı alıp motora bağla, bir nevi araç vinci veya şarjlı matkap gibi çalışacak.
 
Seri, şönt, kompunt ? Motorunuzun niceliği nedir ? Kalkınma akımını düşürmenin bir çok yolu var. Ayrıca takdığınız sigortanın klasmanı nedir (S1,S2,S3/S,F) ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst