Dalgıç Pompalar Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz

Sayin elromandan,
Yukaridaki hesaplamalari yaptiktan sonra, ilaveten, motorunuzun CosQ ve devir sayisi ( d/dk. ) degerlerini de verirseniz sevinirim.Ayrica imkaniniz varsa pompanizin bosta iken cektigi akimi da olcebilirseniz cok iyi olur. Ekteki tabloda degisik devir sayilarindaki 3 Fazli Asenkron motorlar icin Kondansator Secim Tablolari mevcuttur.
Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • Capacitors_For_Three_Phase_Motors.rar
    19.5 KB · Görüntüleme: 18
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn. hicbirsey

* Ekteki döküman ve bilgileriniz için teşekkürler fakat hedef cosfi değerleri düşük ve değişken yani Türkiye bazlı için hedef cosfi değeri uygulama için 1'e set edilmeli, teorik bazda hesap yaparken hedef cosfi değeri 0.99 alınarak hesap yapılmalı. Linteki Sn. genç arkadaş'ın yaptığı gibi hesap yapılmalıdır.


Örnek Kompanzasyon Hesabı ( Münferit Kompanzasyon İçin )
 
Sayin Roboelektronik, tamamen haklisiniz...Motordan motora, ulke sebeke sartlarina kadar degisiklikler sozkonusu oldugu icin, her motora uygulanabilecek sabit bir tablodan bahsetmek yanlis olur.
Ben tam da bu yuzden, motorun bosta calisma akimi ile cosfi degerini istedim. Cunku asenkron motorlara sabit kondansator secimi yapilirken, motorun bosta calisma akiminin %90 ina denk dusen KVAR gucunde secim yapilmasi en dogru olanidir. ( Qc=0.9x(Kok3xIoxUn) bagintisi ile )
Fakat yukte kalkinmak zorunda olan motorlarda cogu zaman bosta calisma akimini olcmek pek mumkun olmadigi icin, yukaridaki linkte verilen genel hesaplama kullanilmaktadir ve yanlis degildir.
Ekteki tablo, arkadasin bir tabloya sahip olma istegini karsilamak icin verilmistir ama dogru ve gercek hesap yontemi, tablolardan once, linkteki ornekteki gibi olmalidir. Hatirlatma icin ayrica tesekkurler.Kolay gelsin
 
Merhaba arkadaşlar. Elimde 0.5-1 m^3 lük bir akvaryum var. Ben bu akvaryumdaki su seviyesini sabit tutmak istiyorum. Bu akvaryuma 1 tane su girişi bir tane de su çıkışı var. Havuzdan su boşalttığımda su seviyesi azalacağından hemen girişteki vana çalışıp su pompalayacak yada giriş vanasını açtığım da su seviyesi artacağından çıkış vanasını açmam lazım. Bunu dalgıç su pompasıyla gerçekleştirebilir miyim acaba. Daha önce bu pompayı hiç kullanmadığım için fikir verirseniz sevinirim.Yalnız çıkan suyu tekrar su pompasına verip bir su döngüsü oluşturacağım.
 
Selamlar arkadaşlar ben bir derin kuyu temiz su pompası (dalgıç pompa) imalatçısıyım. Firmamın adını burda vermemin yersiz olacağını düşünüyorum. Dalgıçlar hakkında öğrenmek istediğiniz her şeyii burada bana sorabilirsiniz bende elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

sahip oldugum kuyudan su cekmek icin alternatif enerji kullanmak istemekteyim. ancak sistemler pahali ve cok karmasik.

internette gordugum bir dalgic pompa dogrudan gunes enerjisinden beslenerek calismaktadir. diger sistemler aku gurubu da icerdigi icin karmasik ve pahalidir. en basit sistem de budur. tek ozelligi dalgic pompasinin sahip oldugu ustunluklerdir.

permenant magnet motor MMPT cipi ile donatilmis. calisma volt araligi 30-300vdc.

bizim ulkemizde boyle bir dalgic pompa var mi? (moderator uzulerek markasini yazmak zorundayim ki yerli olarak uretilmesi icin arkadaslar incelesinler) grundfos sqflex... Bu pompa benzeri bir dalgic pompayi uretmeniz mumkun mu?
yada mevcutlar uzerinde modifiye yapabilirmisiniz?

tesekkurler
 
ii akşamlar benım tek ıstegım abs dalgıç pompasının 8 kw lık pompanın elektrik güç ve kumanda panosunun çizimi gerekmekte bu konuda yardımlarınızı beklıyorum
 
Dalgıçın cep telefonu ile kumanda sı üzürinde çalışıyoruz okulda bu konu hakkında bilgi verirsen sevinirim
 
merhaba bende 220 v 400 w gücünde şamandıralı motor var kulandıgımız yer 2 metre derinliginde bir kanal su bu kanala biriktiginde calıştırıyoruz yanız motora enerji gidiyor pervane side calışıyor ama suyu cekmiyor acaba motor daha derindemi olması gerekiyor.
motorun markası atlantis. teşekürederim.
 
selamlar. elimde iyi çalışan eski bir dalgıç pompa ve motoru-pompası arıza yaptığı için sökülmüş bir hidrofor var. kuyum da 20 metre. depom da yok ve almayı da istemiyorum. depo ile uğraşmak istemiyorum. normalde dalgıç pompa serbest olarak depoya basmalı, depodaki suyu da hidrofor alıp tekrar basınçlandırıp göndermeli. bu sistem yerine dalgıç pompayı, basınç şalteri ve küresi mevcut olan hidrofor sistemine bağlasam sağlıklı bi iş olur mu(dalgıç pompanın düzensiz çalışma rejimi sorun değil, su sık açılmıyor, açılınca da pek kapanmıyor, ev gibi değil, meyve bahçesindeki kuyu.) yani bir çeşit derin kuyu hidroforu olabilir mi. hidroforun pompasını çıkarıp yerine dalgıç pompa konuşabilir mi kısaca. böyle bir şey mümkün mü.
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşım,derinkuyu pompanı hidrofor olarak kullanman mümkün pompayı kuyuya indir,çıkışına 1 adet küresel vana ve 1 adet çekvalf koy daha sonra 1 adet galvaniz T koyarak burdan çıkış yap ve genleşme tankına bağla genleşme tankının üzerine 1 adet duruk şalter koyarak durma ve kalkma için basınç aralıklarını ayarla.hidroforun hayırlı olsun.fakat genleşme tankını biraz büyük seçmen iyi olacaktır(100-200-300 lt ye kadar).çünkü dalgıç pompaların 1 saat içerisinde çalışma şalt sayıları vardır bunu geçtiğin taktirde pompa motoru yanar.bu şalt sayısı pompa modeline göre değişir 20 ile 80 arasındadır.

___________________________________

pompanın basma hattı tıkanmış olabilir borunu ve pompanın çıkışını kontrol et+pompa yı bulunduğu yerden çıkar yavaşça suya daldır içerisine su alarak batsın havada yapmış olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst