Dalgıç pompa sorunu

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar yerin altında dalgıç pompamız var 150 metrede bunun yandığını nasıl anlarız panoya 3 faz bir toprak giriyor.3 fazı pensampermetrenin kısa devre(buzzer)konumunda baktığımda kısa devre veriyor sargılar arası.sorum kesin anlamda dalgıçın yanık olduğuna nasıl karar verilir tşk.ler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şayet gergi halatı varsa ondan ölçebilirsin. Motora tek faz verip akım çekilip çekilmediğini (Toprak-faz arası) değerlendirebilirsin.
 
Buzzer konumu, sargı ölçümü için değildir. Ohm konumunda ölçüm yapmalısınız... Tüm fazları birbiri ile ve her fazı toprak ile ölçmelisiniz. Fazlar arasında motorun gücüne göre bir değer okuyacaksınız. Bu değer hepsinde eşit olacak. Toprak ile fazlar arasındaki değer de 0 olacak... Böyleyse motor sağlamdır...
Biraz daha detay lütfen...
Motora start verildiğinde sigorta atıyor mu ?
Termik atıyor mu ?
 
Panodan motor uçlarını ayırıp çıkışları dikkatlice ölçün kesin olarak panoda sorun yoksa motorunuz yanık veya suya, gövdeye temas halindedir.Kolay gelsin
 
motorun panodaki bağlantı uçlarını ayırarak ohmmetre ohmaj konumunda ölçüm yapmalısın ayrıca gergi halatıylada gövdeye kaçak olmadığını ölçebilirsin
 
startı verdiğim anda çat edio sigorta anında düşüyor.fazlar arasını ölçtüm 3,8 ohm 6,7 ohm 4,5 ohm gösteriyor.motorun uçlarını çıkardım sadece kumandaya yol verdim çalışıyor.teşekkürler.
 
motorun besleme sigortası anında atıyorsa sargılar arası veya gövdeye kısa devre var. motoru çıkarman gerekiyor. kolay gelsin.
 
startı verdiğim anda çat edio sigorta anında düşüyor.fazlar arasını ölçtüm 3,8 ohm 6,7 ohm 4,5 ohm gösteriyor.motorun uçlarını çıkardım sadece kumandaya yol verdim çalışıyor.teşekkürler.

Malesef motor çıkacak... Bobinaja gidecek...
 
motoru çıkardıktan sonra aynı metreja atabiliyomusun? atamıyosan kuyu çökmüş olabilir buda motoru sıkıştırıp yakabilir.bende aynı sorunla çok karşılaştım 225 metre kuyu açtırdık şu anda 180 metreye düştü kuyu çöküp motor sıkışıyordu.6 ayda bir motoru çıkarıyoduk son olarak vilo marka oynar kanatlı motor aldım sıkışma oranı daha az 1 sene oldu şeytan kulağına:) bunlara dikkat et derim unutmadan sızdırmaz bantla iyice bağlantısını yap buda çok önemli motoru saldıkça elektrik kablosunu boruya koli bantıyla ara ara bantlıyoruz inerken çıkarken kablo içerde büzüşmesin die umarım işine yarar kolay gelsin..
 
maalesef motor yanmış dostum çıkartılıp bobinaj motor sargıları değişecek
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst