Dış Hat Nötr Kopması ve Evde Yanan Cihazlar ( Çözüm )

Pardus

Üye
Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar.

Herkezin başına gelmesede gelenler iyi bilir.Binaya gelen enerji hattı veya direkten nötr kopması sonucu evimizde bulunan kombi başta olmak üzere birçok cihazımız yanar. Nedeni trifaze giren binalar ana nötr hattının kopması sonucu dairelerdeki cihazlar 380V. ta yıldız bağlı olduğundan enerji yükselir.

Nötr ve toprak arasına kurulu güce göre normalde kapalı bir kontaktör yerleştirip ana giriş fazlarını kontaklardan geçirip tesisata verirsek , nötr kopmasında nötr enerjileneceğinden toprak nötr arası kontaktör çekip binayı kurtarır. :) Taki arıza giderilene kadar.
Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sizin bu planınızda bina akım yükü kapalı kontaklardan geçiyor.kapalı kontaklar genelde düşük akımlı yardımcı kontaklardır.ben hiç böyle bir uygulama görmedim.ayrıca kontaktorun çekili olduğu her an bina toprak hattına bağlı her cihazın govdesi elektrik devresine dahil duruma gelip, dokunanları bir güzel çarpar bence.....
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst