Dünyanın İlk “Yaya Havayastığı” Volvo Tarafından Tanıtıldı

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,207
Puanları
3,256
Konum
BURSA
İsveçli otomobil firması Volvo, muhtemel kazalarda yayaları korumak için tasarladıkları; dünyanın ilk araç dışı havayastıklarına sahip aracını tanıttı.

volvo.jpg



Araç içi güvenliğe önem vermesiyle itibar sahibi olan Volvo, yeni tasarımıyla şimdi de umulmadık durumlara karşı yayaların güvenliği için çalıştığını gösterdi.

Dünyanın ilk harici havayastıklarıyla gündeme gelen İsveçli araba üreticisi; bu yeni güvenlik sistemi tasarımına sahip yeni V40 Hatchback’i, bu hafta boyunca İsviçre’deki Cenevre Motor Fuarında sergileyecektir.

Araç üzerindeki sensörler, herhangi bir çarpışmada yayayı algıladığı anda havayastıkları aktifleşmektedir.

Araç motor kapağının altına yerleştirilen yastıklar, çarpma anında araç ön kapağının açılmasıyla U-Şeklini alarak hafifçe şişmeye başlar. Havayastıkları şişerken aynı zamanda sürücünün yolu görmesi için de ön camda yeterli boşluk bırakmaktadır. Yayaları, ciddi baş ve boyun yaralanmalarına karşı korumak için yastıklara U şekli verilmiştir.

Volvo’nun yaptığı açıklamaya göre; sadece ABD’de araba kazalarındaki ölümlerin % 12 si yaya ölümleridir. Eğer diğer araç üreticileri de bu yeni tekniği uygularsa, yaya ölümlerinde ciddi bir düşüş beklenebilir.

Bu yeni teknikle birlikte, Volvo’nun “Volvo 2020 Vizyon Programı” kapsamındaki sloganı da: “Yeni Volvo’da; ağır yaralanmalar ve ölüm, hiçkimsenin kaderi olmayacak” şeklinde belirtildi.

Alıntıdır.Kaynak: hARDWAREMANIA
 
tabi bu arabalr alınırsa kazalarda azalma olucak :)
 
Bütün otomobil üreticileri(Her marka otomobil firması) patent bedelini verip de bu uygulamayı yapsalar çok iyi olur.İstatistik olarak yüzde 12 olan yaya ölümleri dediğiniz gibi epey düşecektir.Keşki hepsi yapıp da bütün otomobillere bu sistemi uygulasalar.Tek temennimiz de bu olacaktır,inşallah yaparlar. :)
 
Gelişmiş dünya ülkelerinde zaten insanlar yayalara saygılı , yaya şeritlerinde yayalara yol veriliyor , trafik lambalarına uyuluyor . Bunlar bizim gibi daha çok gelişmekte olan ülkelerin , daha çok görgüsüz insanların ihtiyaç duyabileceği bir şey .
 
Geliştirilebilir teknolojiler hızla artıyor.

Teşekkürler.
 
Arkdaşlar,
bu aracı alan bir vatandaş karşıdan karşıya geçen bir vatandaş a çarptığında, hava yastığına çarpan kazazede yastığın itme gücü ile daha çok havalanır, birde bunun yere düşmesi var.
Bence bunu görüntü olsun diyeyapmışlar, herkesin kaderinde ölüm zamanı yazar.
Hatta, azrail Allahuteala ya "ben bukadar insanın canını nasıl alırım" istemediğini belirterek söyler, Allahuteala da "ben sana bir sebep veririm" der.

Saygılarımla,
Yusuf ASLAN.
 
Konuyu dinle açıklamaya çalışmasanız güzel olurmuş, madem siz böyle bir görüş belirttiniz bende aksini düşündüğümm için kendi görüşümü belirteyim fakat öncelikle şunu söylemeliyim herkesin inanışı kendinedir bu yüzden bunu bir tartışma olarak algılamayın her koyun kendi bacağından asılır. Allah ın istemesiyle izin vermesi ayrı şeylerdir, Allah kuluna kendi iradesinden vermiştir ve bunu iyiyede kötüyede kullanmak elindedir bu vesileyle kul bu iradeyi Allah ın istemediği işlerede kullanabilir Allah ın izin vermediği işlere değil, bu yüzdende cezalandırılacaktır, kul devesini sağlam kazığa bağlamazsa deve gider hikayeyi biliyorsunuz önce deveyi sağlam kazığa bağlayacaksınız, işte gavur dediğimiz adam deveyi sağlam kazığa bağladığı yetmiyormuş gibi birde kazığı daha sağlam toprağa çakıyor bizde tutup bu göstermelik iş diyoruz ben bilimin insan hayatını korumak için kullanılmasının bir ibadet olacağı görüşündeyim, bir insanın kaderinde ölüm zamanı yazıyor diye karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakmadan geçmesi intihardan başka birşey olmaz kader zamandan münezzeh olan Allah ın kulunun ne yapacağını O na göre yapacağı yaptığı yapıyor olduğu diye birşey yok bize göre yapacağı şeyi zaten bizden önce biliyor olmasıdır, kaza da bunun bizim gözümüzde gerçekleşmesi bunlar benim görüşlerim ben islam alimi değilim bunların bir doğruluğu olduğunuda iddaa etmiyorum her irade kendi seçimini yapar sizinde dediklerime inanıp inanmamanız kendi elinizde ve sorumluluğunuzdadır bu konuda mesuliyet kabul etmem. Gelelim asıl konuya zamanı vaktinde bir ingilizce dersinde kitapdaki makaleyi okuyorduk herhalde bir dergide öıkmış yazıyı kitaba almışlardı, yazıda arabaların yeni yaygınlaşmaya başladığı dönemde bir firmanın hava yastığı fikriyle ortaya çıkması ele alınmıştı halkda dahil olmak üzere bu işin bazı kesimlerce doğru bulunmadığından bahsediliyordu, yani enterasandır araçlarda hava yastığı kullanılmasına karşı çıkılmış, şimdi ilk bakışta bu dış hava yastığı enteresan gözüküyor fakat bence yakında olmazsa olmazlar arasına girecektir yapana helal olsun yakın zamanda zorunlu standart birşey olmasını ümit ediyorum.
 
Son yıllarda güvenlik standartlarını yukarıya çekme çabalarının sonuç verdiğini görüyoruz.Umarım sizinde söylediğiniz gibi bu uluslararası standartlar çerçevesinde yerini alır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,307
Mesajlar
916,564
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst