Dünyada üretilen makineler

sayın ibrahim-89 ,verdiğiniz linke tıklayınca benim pc den kuyruğuna basılmış kedi sesi geliyor:) nedeni sizce nedir?
 
Yukarıdaki resime rağmen linke tıklarsan ciyaklar tabii.
Sayfa tırtlamış.Linki veren ya denemeden vermiş ya da koruyucu olarak ilistir kullanıyor. ::)
 
hocam ben o resmin üzerindeki linke tıkladım,sizin yaptığınız alıntıdaki linke.Musallim hocamın mesajında link varsa sorunsuz diye düşündüm.Yani sizin tekzibiniz haberden daha etkili olmuş maşallah.
 
Geri dönüp editlemem mümkün değil, yanılttığım için özür dilerim.Hangi link olduğunu belirtme açısından alıntı gerekir diye düşünmüştüm.
Ciyaklamayı duyduğuna göre sorun yok demektir inşaAllah.
 
peki neden bir plc firmasının sitesinde virüs oluyor anlayamıyorum.
 
Bu gibi şeyler hedef gözetmez.Kullandıkları pc,kullanan kişi dikkatsiz davranmış olabilir.
Gıcık rakipleri olabilir.Etnik bir sebep olabilir.Hizmet aldıkları firma zayıftır veya ücretsiz yerlerden biridir...
Günü birlik olması bir yere kadar eh işte ama uzun süredir böyle olması kimsenin sayfa ile ilgilenediğini gösterir.Bu demektirki gayri ciddi bir firma.

Bu arada başlıktaki konuyu dağıttığım için özür dilerim.
 
Sektörü, adı, yaptığı iş (temel olarak), Üretim yeri


Kalıp,Eksantrik pres,kalıp sac ve metal form verme eğme bükme delme vs,Tr ve diğer
Kalıp,Plastik Enjeksiyon Makinesi,Her türlü plstik hammaddeyi kalıplama,Tr ve diğer
Kalıp vs.,Cnc torna ve freze,talaşlı imalat,Tr ve diğer
Kalıp vs.Cnc tel erozyon,her türlü metal parçanın kesim işlemleri,Tr ve diğer
Isıtma,Rezistans,Rezistans tel Sarma makinesi,Tr.
ElektroPorselen,Hidrolik ve eksantrik presler,porselen çamuruna şekil verme,Tr
ElektroPorselen,Pişirme fırını,1250 derecelik elektrikli fırında pişirme Tr,italya,çin.
Kaynak, frekanslı punta makinesi,metal parçaların puntalanıp birbirine kaynatılması,Tr
Kalıp vs,Lazer Kaynak ve Markalama makinesi,aşınmış parçaların tamiri ve lazer pantograf ,Tr diğer

buraya yazmakla bitmez koli bantlama makinesi, waterjet,vida perçin makineleri falan bir sürü makine aparat alet edevat var şimdilik paylaşabildiklerim bu kadar saygılar...
 
Sn.LuCKy elinize sağlık paylaşım için teşekkürler.

Kalıp vs.Cnc tel erozyon,her türlü metal parçanın kesim işlemleri,Tr ve diğer

bu basettiğiniz makina şu kalıbcıların kullandığı erozyon makinası sanırım. malzemeyi aşındırma işlemi yaparken kullanılan yöntem ya da mantık nedir?

konu hakkında detaylı bilginiz varsa çalışma mantığı olarak bir özet geçerseniz sevinirim.

İyi çalışmalar
 
Tel erozyon, üzerinde yüksek yoğunlukta akım geçirilen bir tel yardımıyla kesme yöntemidir. Klasik olmayan imal usulleri arasında yer alan bu yöntemle, sert ve karmaşık profilli iletken parçaların mikron hassasiyetinde işlenebilmesi mümkündür. Bu tezgâhlarda, farklı elektriksel kutuplara bağlanan tel elektrot, iş parçasına yaklaştırıldığında elektriksel boşalımlarla yüksek bir sıcaklık meydana gelmekte ve yerel metal ergime yolu ile talaş kaldırılmaktadır. Talaş kaldırma hızı, her bir kıvılcımdaki enerji miktarı ve her kıvılcımın zaman aralığına göre değişmektedir. Tel Erozyon Tezgâhlarında program iki aşamadan meydana gelmektedir. Programın 1. aşamasında, İş parçasının şekli bir koordinat düzlemi içerisinde, şekildeki her bir elemana nokta, daire ve çizgi numaraları verilerek çizilmekte, 2. aşamada ise kesme yolu yardımıyla esas şekil belirlenmektedir. Kesme işlemi başlatıldığında tel kesme yolunu izleyerek kesme işlemi tamamlanmaktadır. Bu tezgahlarda genellikle tel çapları 0,05~0,4 mm arasında değişen pirinç, molibden ve tungsten tel elektrotlar kullanılmaktadır.Bu sayede parça yüzeyinde oluşabilecek maksimum radius miktarı 0,4mm yi geçmez. Tel erozyon tezgâhında bakır tel (+) , tabla ise (-) yüklüdür. Kesim; telin parçaya değmesi ile meydana gelen ark ile oluşur. Ark anında 8000~12000 °C ısı oluşur.
Tel erozyon tezgâhı sanayide yapımı çok zor olan birçok iş parçasının imalatında kullanılır özellikle kalıp yapımında yaygın bir şekilde kullanılmakla beraber dişli çarkların imalatında da kullanılmaktadır. Çünkü tel erozyon tezgâhından çıkan bir imalatın taşlanması gerekmez. Herhangi bir imalatın diğer tezgâhlarda işlenmesi mümkün olmayan kısımlarının sadece telin yarıçapı kadar bir tolerans bırakılarak parçanın işlenmesi mümkündür. Ayrıca çok sert olan metaller elektrik iletebilmek koşuluyla işlenebilir.

Çapaksız parça işlenebilmesi ve yüzey pürüzlülüğünün diğer imalat yöntemlerine göre az olması belli başlı avantajlarıdır. Dezavantajları ise telin düşük talaş kaldırma hızına sahip olması ve kesici boyutunun sınırlı olmasıdır.
Sanayide çeşitli türlerdeki kalıp elemanlarının ve dişli çarklarının yapımında, sert metal takımlarının işlenmesinde, elektro erozyon tezgâhlarında kullanılan karmaşık şekilli ve hassas elektrotların işlenmesinde, yüksek hızlarda çalışan kamların imalatında kullanılmaktadır.
 
Sn.Abuzettin20 evet aynı düşündüğünüz gibi elektrik akımı ile pirinç tel malzemenin koordinatları verilerek erozyon işlemiyle kalıp parçalarını istediğiniz şekile sokulabilir hale getiren makine budur. Biz kalıplarımızı bu tel erozyon ile istenilen ölçüye uygun fiyat ve kısa zamanda yüksek hassasiyetle daha iyi bir şekilde yaptırıyoruz.Eskiden tesviye ederek eğe ile yaptığım kalıpları hatırlıyorumda bir garip oluyor insan :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst