Düşük Volt Adaptör Kullanmak ?

Katılım
20 Ağu 2017
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
40
Selamun Aleykum . 20v 2.25 a 45w lık laptop adaptörü arızalandı . Elimde 19v 474a lık 90w lık laptop adaptörü var retro marka bunu kullansam sıkıntı olurmu ? Ayrıca Adaptörü multimetreyle ölçtüm 19.8 çıkıyor ..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tmm saol . Biey daha sorcam . Bu adaptörü prizden söktükten sonra elim fişin +- ucuba değince az da olsa elektirik çarpıyo sebebi nedir ?
 
Adaptor besleme kondansatorunde kalan enerji bir sekilde geri kaciyor. Zararsizdir ama olmamasi gerekiyor.
 
adaptorde trafo yok kondansator uzerınden zenerle duşuk watlı adaptor faz notr arası yuksek omajlı drenç olması lazım koyulmamış veya yanmış olabılır azda olsa uçlara dokununca çarpar
 
Aslinda bildigim biseydi. Kond uclarindaki enerjiyi bosaltma amacli yuksek omajli direnc paralel baglanir. Tesekkur ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,422
Mesajlar
917,504
Kullanıcılar
450,338
Son üye
0YLUM
Geri
Üst