com port ayarlama

işletim sistemiyle alakası nasıl olmaz? xp de bunu yapanlar gördüm ve kullanan yetkililerlede konuştum 64 bit vistada kullanan da varmış bn 32 bit vista için uygun birşey arıyorum..
 
Resimde gördüğüm şey : FT232 usb giriş için ve imalatcının sitesinde sürücüleri var .Usb bir aygıt taktığınızda donanım bulundu...yüklendi diyen şey.
Diğeri ise max232 .Serial port için gereken simetrik gerilimleri üreten ve uyumu sağlıyan (rx-tx için) (mesela logic ler ve ya pic 5V ama serialde 10V gibi) entegre , etrafındaki 4 kondansatör o işe yardımcı.

Plc denemelerim olmadı ama , usb den pic programlamak için ya kitrusun 149 u gibi harici beslemeli usb+rs232 li bir kart(ki içerisinde yukarıda şemasını verdiğin şeyler var-bir arkadaş programmerin şemalarını vermişti bakabilirsin, ya da ft232 osilatöründen ve bir kaç tr ile ya da bir özel mini entegre ile 5Vden 13V üreten bir şeyler oluyor.Sürekli şey diyorum ,üzerinde konuşacak devre olmayınca ve yok canım yapılıyor deyince ...

Usb programmerin şemasını bul , o sana fikir verecektir.Delabda aynısını satıyor sadece usb olanı (k128)(ft232+f628,149 olanı (ft232+max232+f628) .Devreleri incele şeylerin anlamı olacaktır.
Özet resimleredeki gördüğüm pic için gerekli gerilimler hala yok yani elindekinden farksız.İşin sırrı 13V de(13,5 de olabilir) .
Delabın burada bahsettiğim kitleri sadece pic için.Plc için değil,çünkü üzerinde 16f628 var,ama işin mantığı aynı.
Sonradan verdiğim çeviricileri işini görür ama plc için.
 
sımdı bır surucuyu yukledıgınızde com 4 olarak goruyorsa sorun yoktur ama sadece alakalı portta calısıyor herhangıbır usbye takayım com 4 gorsun olmuyor ayrıca surucuyu yukledıgınızde plc dekı normal rs 232 ayarlarını aynen yapıyorsunuz mesala
port :com 4
haberlesme hızı :9600
ıle devam ayarları dogru yapmalısınız
 
digitus marka usb-rs232 converter vista ya uyumlu paketin üzerindede işletim sistemleri bölümünde vista yazıyor aldım kullanıyorum bu sorunu yaşayan arkadaşlara duyurulur..
 
DA-70146 tiplerini çalıştıramayanlar okumuştum , ama çalışıyorsa mesele kalmadı demektir.

Vista xp üzerine kurulu bir sistem. Neredeyse 2 yıl oldu betalardan beri kullanıyorum,çalışmayan program olmadı.
Tıpkı xp de olduğu gibi programa (exe) sağ tık özellikler /uyumluluk/xpsp2 uyumlu çalıştır tık ok.Birde UHC kapattınızmı bu konuda sorun kalmaz.Bir kaç uygulamada "sahiplik" kullanmak zorunda kaldım hepsi o.
 
Prolific ve Moxa'nın USB-RS232 çeviricilerini ben sorunsuz kullanıyorum. Moxa hem Windows XP hem de Linux'da sorunsuz çalışıyor. Prolific'i Windows'da denemedim ama sorunsuz çalışacağını tahmin ediyorum, Linux'da sorunsuz çalışıyor.

Prolific'in 2'lileri 50$ civarındaydı. Tekli, 4'lü, 6'li modelleri de var. Bilgisayar parçaları da satan elektronikçilerde bulunuyor.
Urun şu:

USBG-4X232.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst