com port ayarlama

kayimguney

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
35
merhaba arkadaşlar elimde bir usb-rs232 dönüştürücü var.. bunu bilgisayarın usb çıkışlarından birine takıyorum ve kendi driverı ile tanıtıyorum.. aygıt yöneticisinde com4 olarak görünüyor.. yani aygıtı tanıtmada sorun yok die düşünüyorum ama rs232'yi kullanamıyorum.. nasıl kullanacağım veya nerde hata yaptığımı söyleyebilcek birileri var mı?
 
USB Rs232 cihazının gerçek driver'ını mı kullanıyorsun?

Mesela XP SP1 için derlenen bir driver dosyası SP2 de sıkıntı çıkartabilir. gibi.

Netice olarak aslında windows COMX adlı bir dosyaya yazmak istiyor driver ise USB hattından modülün
chip'ine bilgi geçiyor o adımda ise sıkıntı var demektir.
 
Baudrate, databit, stopbit, parity gibi ayarlarını doğru yapmamış olabilirsin.
 
baudrate databit fln onlarda sorun yok tamamen aynı herşey.. aygıt yöneticisinden benim çevirici için com port istediğimi seçebiliyorum sanırım burda baya bi hayali com port var çünkü 1le 256 arasında seçebiliyorum com portu.. kendi kullandığı 3 portu var.. com3 modem için kullanıyo yazıo com5 ve com6 da bluetooth için kullanıyo yazıo onun dışında bütün com portlar boş görünüo.. ama hiçbirinde bağlantı yapamıyorum..


--------------------------------------------------------------------------------------------------

buarada vista 32 bit işletim sistemi kullanıyorum.. birileri 32 bitte usb-rs232 çevirimi olmuo dedi 64 bit olması gerekiyormuş bunla ilgili bir bilgi var mı elinizde?
 
Rs232 nin çalışmadığını nasıl anladınız ?
Bir cihaz taktınız ve çalışmadımı ?

::) Pic programmer gibi bir şeyse çalışmazzz.
 
plc ye bağladım.. okuma veya yazma yapamıyor.. onun dışında seri porttan data yazıp okumaya çalıştıp pic le onuda yapamadı..
 
merhaba plc nin yazılımındaki port ayarlarına girip bir com port seçmişsinizdir umarım .aynısıda aygıt yöneticisinde com portla aynı olmalı buna rağmen bazı dönüştürücüler uyumsuzluk yapabiliyor.bana pcmcı - rs232 kullan hiç problem çıkarmaz dediler.fakat başarılı olmadım usb -rs232 yle daha rahat transfer yapabiliyorum.fakat onunlada plcyle online çalışmada transfer hızıdan dolayı bir müddet sonra transfer duruyor.kolay gelsin
 
plc nin port ayarları ile bilgisayardaki port ayarları aynı.. siz hangi dönüştürücüyü kullanıyorsunuz ve işletim sisteminiz ne?
 
İşletim sistemim xp. dönüştürücüde oem bir ürün, aygıt yöneticisinde prolific usb-to-Serialcomm port diye gözüküyor ama dediğim gibi okuma yazmada problem olmamasına rağmen online çalışmada stack problemi oluyor
 
Boşuna uğraşma .
Piyasa dönüştürücüleri yapmak istediğiniz işler için değil.
Özellikle , laptop da rs232 olmayanlar (çoğun da yok) , ama usb programlayıcısı olanların araştırmadan basitce hallederim düşüncesi ile , çok sık geçtikleri bir yol.
Üzücü ama böyle.

İşletim sistemi ve ayarlarla ilgisi yok,dönüştürücü donanım yetersiz.

Bu tip iler için hazır bir şeyler ülkemizde zor ama işi bilirim yaparım derseniz FT232BM türü bir şey kullanmalısınız.Usb+rs232 programmerlerin çoğunda o var.(Yeniler donanım olarak usb desteklediği için 18f2550-4550 kullanıyorlar)...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst