CNC Tezgah İmalat

ilginc konular var! Ben Almanyadan yeni Üye oldum.

Bu da ilk mesajim. ancak sunu da söylemem lazimki , terimler o kadar farkli ki anlasabiecegimizden hic de umutlu degilim ! : (

Yinede bazi konularda yardimci olmak isterim. Aslinda bende yeniyim bu konularda ancak imkanlarim cok genis!!!

Bodrum katta bir kücük makinem var 3-4 ay önce aldim. Fabrikada da yillardir CNC makinesinde calisiyorum.

Benim Makinem MACH 3 ile calisiyor. CAM da FILOU NC yi kullaniyorum! (Ancak DOMO tabi) sadece 1 Ay gecerli! Sonra bir yolunu bulup yeniden acmaya calisiyoruz :))

Tekrar Merhaba demek istiyorum.

NOT. Avatar daki Makine benimki.
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar uzun zamandır seyahatde oldugumdan mesajları okuyamamıştım profilimde msn ve mail adreslerim vardır isteyen arkadaşlara ordan irtibata gecebiliriz, cok yakında yeni cnc router tezgah imalatım bitecek ancak bazı nedenlerden dolayı yavaş ilerliyor :D biter bitmez formda sizler ile paylaşmak isterim.
her türlü konuda size yardımcı olurum.
iyi günler.
 
Benim Makinem MACH 3 ile calisiyor. CAM da FILOU NC yi kullaniyorum! (Ancak DOMO tabi) sadece 1 Ay gecerli! Sonra bir yolunu bulup yeniden acmaya calisiyoruz

EMC2 kullanirsan bu tip sorunlarla ugrasmana gerek kalmaz, hem Mach'e gore cok daha gelismis bir yazilim.
 
arkadaşlar banada xyz koordinat izleyici lazım
tabi uygun fiyatlı bi alet olmalı
1,5mt * 1,5mt * 1mt cetvelli
 
Sizinle nasıl irtibata gececegiz.Mail adresinizi veririmisiniz
 
newrock ben bır sırkette Bakım sefı olarak calısıyom bızım cnc plazma kendı kendıne stopa gecıyo bu konuda bize nasıl yardımcı olabılırsınız operatorum gecıcı olarak pınyon dışlisini gevşeti ve cözüme ulaştı tabi bu çözüm yöntemi dogrumudur
simdiden teşekurler
 
Servo suruculerde, hareket belli bir sure icinde tamamlanamazsa hata olusur; birseyler garip gidiyor diye surucu motoru surmeyi birakir. Bu durumda genellikle servo surucu bir hata kodu verir.

Pinyon disliyi gevseterek sorunu halletmis gorundugunuze gore sizde de benzer bir durum olabilir. Mekanik olarak bir zorlanma mevcuttur (bunun bircok sebebi olabilir), bu nedenle servo hareketini yaparken zorlaniyordur ve bu zorlanma belli bir orani gecerse motoru durduruyordur.

Eger servo degil step motor ve surucu kullaniliyorsa, ivme ve hizlar uygun secilmemis olabilir. Step'de hiz arttikca tork dusuyor. Mekanik olarak zorlanma varsa yuksek devirlerde motor hareketsiz kaliyordur.
 
newrock iyi günler, 3600 x 2200 mm ölçülerini işleyecek router ihtiyacımız var bu kanoda ne gibi yardımcı olabilirsinz.
 
bende cnc ıle ılgılenıyorumama bılgımsıfır
bana 100*150 çalışma alnı olan bır cnc lazım kaca mal ederız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,355
Mesajlar
916,970
Kullanıcılar
450,215
Son üye
THORRR

Yeni konular

Geri
Üst