CNC Stepper Sürücü Devresi

şu an elimde baskıya hazır devre yok ama tavsiye ederim. bunlar iş görür. 1 tane l297 iki tane l298 li devre yapıyorum bitirince onları da sunarım. paylaşırsan çok sevinirim.
uumtakin1979 PIC ile yapabileceğimiz basit bir devre şeması paylaşabilirmisin.
 
peki bu devre mach3 ile çalışırmı yada başka bir cam ile

Gördüğüm kadarıyla bilgisayarın parallel portundan adım/yön sinyali gönderebilen herhangi bir CNC kontrol yazılımıyla çalışabilir. Dolayısıyla Mach3 ile de çalışabilir.
 
bende mekaniği yapacak zeka var ama elektronikte zorlanıyorum çalışırmı çalışmazmı birde bu devreler entegreli olduğundan hassas ve pahalı onun için ii araştırma yapmam gerekiyor
ilgin için tşk emrah_
 
bende mekaniği yapacak zeka var ama elektronikte zorlanıyorum çalışırmı çalışmazmı
Hem mekaniği hem elektroniği hem de yazılımı iyi derecede bilen/kullanabilen biri ben zaten görmedim. Bu tip işleri ekip çalışması yapmadan, yardım almadan bitirebilmek çok zor.

Şu sayfalarda belirtilen devrelerin iyi çalıştığı söyleniyor, ben denemedim:
Chris Radek'in step sürücüsü
Zoli'nin kartı
 
kesinlikle doğru düşünüyorsun sadece 1 kısım var çok ii mekanik bilgisi olan programıda kullanabilir CNC programları çok zor değil düz lise mezunları bile çok uzun zaman alsada ögrenebilir ama sonuçta ögrenir verdiğin 2 linki az çok inceledim biraz program reklamı yapıyorlar gibi işte şu kart ile bu yazılımı kullanabilirsin gibi aradığım devre mükemmel özelliklerde olsun istemiyorum ama PIC ile yapılan az elemanlı devrelere meğilliyim az devre elemanı olduğundan karıştırma kartı devreyi yakma olasılığımda düşüyor inş. uygun bir devre bulunur. ilgin için tşk. emrah_
 
momcad bu işi çok araştırdım. Çok bilgi topladım.

Linear kızak kullanacaktım en iyisi o oluyor ama pahalı. Onun yerine Linear rulman kullandım.
Saplama Somun Civata kullanacaktım Çok dandik oluyor diye Tornada Yapayım dedim istediğim gibi işçilik olmuyor diye hazır bilyalı vida somun aldım pahalı ama banamısın demiyor.

Kartı para ile amerika hobbycnc.com dan getirdim. İyi güzeldi ama motorda sürekli Frekans kaçma sesleri oluyordu Bir gece + - yanlış bağladım yandı. Hiç bir entegresi özellikler sürücü katı olan
Sla7062 bulunmuyor T.C de. Yılmadım Bir ara hasta oldum Yanlış anlaşılmasın Acitasyon yapmıyorum kendimide övmek için yazmıyorum. Ameliyat olmam gerekti tabiki 15-20 gün süreli raporlu olacaktım ve bu süre boş geçmesin diye pic ile ilgili programlama kartı aldım bir de Picbasic kitabı. 15nci gün sonunda kendi Cnc kartımı programladım. üstelik 5-7 amper arası yüklerde de banamısın demiyor ama soğutucu takmalısın tabiki

Malzemeler

1 adet pic 16F628A , 6 adet 470 ohm direnç 1/8 watt , 1 adet lm7805 regületör , 4 adet bdx53c NPN transistör.

Sonrada baskı devresini de çizdim bu işin. Daha sonrada bu baskı devreyi hidrojenperoksit ve tuzruhu ile eritmeyi öğrendim ve o da tamam fena olmadı.

Kendi CNC eksenlerimde MACH programı ile denedim hiç şaşmıyor. 2 mm git tam 2 mm gidiyor 128 mm git tam gidiyor.

5 ile 50 volt arası istediğin voltajda çalışıyor hiç bir ayar yapman gerekmiyor. yalnız motorları yakmaman için motorlarına uygun taş direnç koyarsan iyi olur. ben koymadım çünkü 5 volt 2 amperlik Vexta motorlarımı max 24 volt ile kullandım iyi sonuç veriyor. motorlarım dan dolayı max 25 mm / sn hızında kullandım. üzerine çıktığım zaman step atlaması yapıyor ama bu benim motorlarımdan kaynaklanıyor.

Sana full projeyi ancak mail ile atabilirim. Rapid e koymak istemiyorum.

Bu konuda sıkıntı çeken arkadaşlarada gerek mekanik gerekse elektronik anlamda yardımcı olmaya çalışırım

Umut AKIN [email protected]
 
Bu tip projeleri olan arkadaslara ben de yazilim konusunda yardimci olabilirim. (Biraz kaliteli) standart bir PC kullanarak eş zamanlı çalışan 6 motor ile istediğiniz makineyi profesyonel kalitede çalışacak şekilde tasarlayabilirsiniz. Örneğin 6 eksen bir CNC makine veya robot kol yapabilirsiniz.

Motor olarak servo veya step motor kullanabilirsiniz. Bunun haricinde piston, role vs tetikleyebilirsiniz.

Yalnız bu iş için özel bir işletim sistemi gerekiyor. Windows ile profesyonel kalitede ve esnek yapıda iş yapmak mümkün değil. O nedenle boş bir harddisk de gerekiyor.
 
Merhabalar
Ben öncelikle balsa kesmek için bir cnc'ye ihtiyac duyuyorum,
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden herşey için sağolun.
 
Ben öncelikle balsa kesmek için bir cnc'ye ihtiyac duyuyorum,
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarida dediğim gibi yazılım konusunda ben yardımcı olabilirim.

Bunun dışında makinenin mekanik kısımlarını ve elektronik kisimlarini halletmek gerekiyor. Elektronik kısım için adım/yön sinyaliyle çalışabilen step veya servo motor sürücülere ihtiyacın var. Bunları hazır alabilirsin veya kendin yapabilirsin veya bu konuda başka bir arkadaştan yardım alabilirsin.

Bi de tabii mekanik kısmı halletmen gerekiyor.

Özetle yazılım kısmında ben yardımcı olurum.
 
paralel port tan 6 eksen kullanacak arkadaşların dikkatlerine.

Paralel porttan Cnc kullanımının en iyisi ve en esneği şu an için MACH2

Ayrıca Bir paralel porttan sadece max. 4 eksen kullanılabiliyor. 6 eksen için mach2 ikinci bir paralel porta ihtiyaç duyuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,662
Kullanıcılar
450,151
Son üye
YunusTuncel

Yeni konular

Geri
Üst