Can sıkıntısı

Ağacın lifleri boylu boyunca uzanır. Lifli yapı hem güçlü hem de esnek olmasını sağlar. Hatta cam-karbon elyafı ile bu lifli yapıyı taklit etmeye çalıştığımız söylenebilir. Pylwood bir tür kontraplak. Sanırım "kontra" denmesinin nedeni parçaların birbirine dik olarak yapıştırılması. MDF ahşap ve fındık, ceviz gibi kabuklardan üretiliyor ancak küçük boyutlu malzemenin birbirine yapıştırılması ile elde ediliyor. Plywood ise ağacın boylamasına olan lifli yapısının, uzun parçaların, çok katmanlı ve birbirine dik bir araya getirilmesinin de (iki yönlü çalışabilir) avantajına sahip.

Ağacın cinsi de önemli, yukarıda önerdiğim iskandinav ağaçlarından elde edilen özel ve yüksek kaliteli bir malzeme.

Sunta, MDF, kontraplak gibi malzemelerde ağırlıklı olarak sağlığa zararlı formaldehit kullanılıyor. Emin olmasam da bu plywood sanırım sağlığa zararlı yapıştırıcı içermiyordu.

İki yüzüde film kaplı. Bu film ilave koruma sağlıyor.

Karşılaştırma yapmadım (yapılabilir) ama plywoodun mukavemetinin MDF'ye göre epeyce iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle arkadaşlara CNC için MDF yerine plywoodu araştırmalarını önermiştim.
 
Son düzenleme:
MDF ve Plywood aynı kategoride bile değiller yahu. MDF aşınır ama Plywood aşınmaz.
 
Can sikintisi mi?

eecd0533d2df8b433a87778743b7be6e.webp


Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Hologram mı o türk işi programında da böyle bir şey yapmışlardı
 
hologram değil
belli bir hızda dönen motora sabit pervane gibi düşün pervanenin kanatlarında bir sürü led var.
 
hiçbirinizin tahmini doğru değil. Daha dikkatli inceleyin. Ufak bir ip ucu; Yukarıdan bir projeksiyon ile çizgi şeklinde ışık yansıtılıyor alttaki dönen nesne üzerine. Ufak değil gerçi baya büyük oldu ama alttaki nesneyi artık siz tahmin edin yada gözünüzde canlandırın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst